Eylem Tok Türkiye'ye İade Ediliyor Kovalamaca Bitti

İstanbul'da geçtiğimiz Mart ayında meydana gelen ve Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybetmesine neden olan kaza sonrası ABD'ye kaçan Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesine ilişkin karar netlik kazandı.

Eylem Tok Türkiye'ye İade Ediliyor Kovalamaca Bitti
25 Temmuz 2024 - 15:49 - Güncelleme: 25 Temmuz 2024 - 16:04

İstanbul'da geçtiğimiz Mart ayında meydana gelen ve Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybetmesine neden olan kaza sonrası ABD'ye kaçan Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesine ilişkin karar netlik kazandı. Massachusetts Bölge Başsavcı Yardımcısı Kristen A. Kearney tarafından hazırlanan taslak karar metni, 11 Eylül'de Boston'da yapılacak duruşma öncesinde Hakim Donald Cabell'e sunuldu.

Taslak karar metninde, Türkiye Cumhuriyeti'nin sunmuş olduğu delillerin hakim tarafından yeterli bulunduğu vurgulandı. Metinde, Eylem Tok'un Türk Ceza Kanunu'nun 281. maddesi gereğince delilleri yok etme, saklama ve değiştirme suçundan, ayrıca 283. maddesi uyarınca suçluyu koruma eylemlerinden dolayı Türkiye'ye iadesinin onaylandığı belirtildi.

Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, ABD Adalet Sistemi'nin talebi üzerine 14 Haziran 2024 tarihinde Boston'da tutuklanmıştı. Karar metninde, iade sürecinin ABD ve Türkiye arasında geçerli olan suçluların iadesi anlaşması doğrultusunda ilerlediği ifade edilerek, Türkiye'nin talebinin yasal süreçler dahilinde uygun bulunduğu vurgulandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın da kararı onaylaması beklenirken, Eylem Tok'un önümüzdeki günlerde Türkiye'ye iade edilmesi bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com