Felç Geçirmesinin Nedeni Sivrisinekler

Amerika Birleşik Devletleri Missouri eyaletinden bir genç batı Nil enfeksiyonu nedeniyle felç geçirdi. Geçtiğimiz günlerde New Hampshire'dan bir kişinin de hayatını kaybettiği virüs paniğe neden oldu.

Felç Geçirmesinin Nedeni Sivrisinekler
30 Ağustos 2024 - 08:06 - Güncelleme: 30 Ağustos 2024 - 08:32

St. Louis 11'in haberine göre, ailesi ve arkadaşları tarafından "BB" olarak bilinen John Procter VI, 8 Ağustos'ta baş ağrısı ve baş dönmesiyle başlayan şiddetli semptomlar nedeniyle iki haftadan uzun süredir hastanede yatıyor. İlk gün acil servise kaldırılan 18 yaşındaki genç, gerilim tipi baş ağrısı yaşadığını öğrenince evine gönderildi.

Ancak semptomları şiddetli kusma ve yüksek ateşle kötüleşti ve sonraki birkaç gün boyunca hastaneye yatıp çıkmak zorunda kaldı. Menenjit olduğunu düşündüler, bu yüzden bunun için bazı testler yaptılar. Negatif çıktı. Eve gönderdiler ve ona reçetesiz ilaç vermelerini söylediler. İlaç işe yaramadı ve sonra işler korkutucu bir hal aldı. Söylenenlere göre ertesi gün felç benzeri semptomlar yaşadı. Hareket edemiyordu ve konuşması gerçekten peltekti. Hastaneye geri götürülen genç yoğun bakıma kaldırıldı ve solunum cihazına bağlandı.

Batı Nil virüsüne yakalanan her 150 kişiden yaklaşık 1'inde, ergenlik çağındaki çocuklarda olduğu gibi, merkezi sinir sistemini etkileyen ciddi hastalıklar ortaya çıkıyor.

CİDDİ VAKALAR DA VAR

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'ne göre, Batı Nil virüsüne yakalanan 10 kişiden 8'inde hiçbir belirti görülmezken, BB gibi kişinin ciddi şekilde hastalandığı nadir vakalar da bulunuyor.

CDC'ye göre, enfekte olan her 150 kişiden yaklaşık 1'i menenjit veya ensefalit gibi merkezi sinir sistemini etkileyen ciddi hastalıklar geliştiriyor. CDC'ye göre, semptomlar arasında yüksek ateş, baş ağrısı, boyun tutulması, sersemlik, yönelim bozukluğu, koma, titreme, kasılmalar, kas güçsüzlüğü, görme kaybı, uyuşukluk ve felç bulunuyor.

Bir New Hampshire sakini sivrisinek kaynaklı ensefalit virüsü testinin pozitif çıkmasının ardından hayatını kaybetmişti. COVID zamanında ünlenen Anthony Fauci de Batı Nil virüsü nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com