Florida'da Yaşayanlar Dikkatt! Polis Uyardı!

Amerika Birleşik Devletleri Florida eyaletinde yaşayan ya da yolu oradan geçecek olanlar dikkat! Polis en son Santa Rosa Plajı'ndaki 98 numaralı otoyol kenarındaki bir telefon direğine yaslanıp ormanlık alandan geçen arabaları hüzünle izlerken görülen ayı ile fotoğraf çekmeye çalışılmaması konusunda uyardı.Polis, "Çünkü bu ayı stresli ve depresyonda" dedi. Ayrıca uzmanlar genel olarak ayıların yanıltıcı derecede olumlu bir izlenim bırakabileceğinin altını çizdi.

Florida'da Yaşayanlar Dikkatt! Polis Uyardı!
21 Temmuz 2024 - 07:55

Florida'da bir yol kenarında somurtan "depresyona girmiş" bir ayı, perşembe günü o kadar çok ilgi çekti ki, polis meraklıları bu ayıyla selfie çekmemeleri konusunda uyarmak zorunda kaldı.

Ayı, Santa Rosa Plajı'ndaki 98 numaralı otoyol kenarındaki bir telefon direğine yaslanmış ormanlık alandan geçen arabaları hüzünle izlerken fofoğraflandı.

Arabalar yol kenarına çekilip alışılmadık şekilde davranan hayvanın fotoğrafını çekmeye başladığında, ayı kaçamayacak kadar üzgün görünüyordu. Bu durum, bazı cesur insanlara fotoğraf çekebilmek için fazla yaklaşma cesareti verdi.

Yetkililer, bazı meraklıların aldığı sıcak etkileşime rağmen kara ayının açıkça saldırganlık belirtileri gösterdiğini söyledi. Uzmanlar sadece resimlerden bile apaçık gerçeği tespit edebildiklerini belirtip, "Ayıda ciddi stres belirtileri görüldü" diye konuştular.

Florida Balık ve Yaban Hayatı Koruma Komisyonu'ndan biyologlar durumu araştırmak üzere bölgeye gönderildi ancak komisyon olay yerine vardığında kara ayı çoktan ormana doğru yürümeye başlamıştı.

"SICAKLAMIŞ OLABİLİR!"

FWC sözcüsü The Guardian'a, "Ayı yaralı görünmüyordu. Sadece aşırı sıcaklamış olabilir ve hareket etmeden önce dinleniyor olabilir" dedi.

Kara ayılar, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında yavruların annelerini terk edip yeni yaşam alanları aramaya başladığı zamanlarda Florida'da sıkça görülüyor. Floridalılar ayı güvenliği konusunda iyi eğitimli; ancak üzgün görünümlü bu ayılar birçok insanın öğrendikleri her şeyi unutmasına neden olabiliyor. O yüzden yetkililer bu durumda ayılara yaklaşılmaması gerektiği konusunda uyarıyor.

"ZAVALLI ADAM"

Bu bir sosyal medya kullanıcısının  ayı ile ilgili, "Zavallı adam... Tehlike seviyesinin ne kadar yanıltıcı olduğunu görebiliyorum... Sanki bir kucaklamaya ya da büyük bir bal kavanozuna ihtiyacı varmış gibi görünüyor" diye yazmasından da anlaşılabiliyor ayıların ne kadar yanıltıcı bir izlenim verebileceği. Nitekim bir diğer kişi de,  "Aman Tanrım, zavallı adam çok üzgün ve bitkin görünüyor, tüm ağaçlar kesilirken insanlar olduğu yere zorla götürülüyorlar! Çok üzücü," diye yazdı. Sonuç olarak yetkililerin de dediği gibi siz siz olun ayıların verdiği izlenime kapılmayın ve bu ayıların ne kadar saldırgan olabileceğini unutmayın. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com