Floridalı CEO Steven Lukens NASA'yı Dolandırdı!

Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinde bulunan Ocala şehrinden Steven Lukens, NASA'yı dolandırdığı gerekçesiyle 21 ay federal hapis cezasına çarptırıldı ve 800 bin dolar para cezasına mahkum edildi. 

Floridalı CEO Steven Lukens NASA'yı Dolandırdı!
02 Eylül 2024 - 22:13

Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinde bulunan Ocala şehrinden Steven Lukens, NASA'nın Uzay Fırlatma Sistemi'ni dolandırdığı gerekçesiyle 21 ay federal hapis cezasına çarptırıldı ve 800 bin dolar para cezasına mahkum edildi. 

Lukens, Gulf Atlantic International Supply, LLC'nin CEO'su olarak, NASA'ya tehlikeli sıvılar için gerekli olan parçaları sağlama görevini üstlenmişti. Ancak, kalite kontrol belgelerini sahteleyerek, sözleşmenin sıkı standartlarına uymayan düşük kaliteli ürünler sundu. Sahte belgelerle dolandırıcılık yaptığı suçlamasıyla yargılanan Lukens, suçunu kabul etti. 

NASA, Lukens’in sunduğu parçaların Artemis görevi ve astronotları Ay'a ve nihayetinde Mars'a götürmek üzere tasarlanan Orion uzay aracı için ciddi riskler taşıdığını vurguladı.

Mahkeme, Lukens’in 271 bin dolar tutarındaki haksız kazancı geri vermesine ve 689 bin 280 dolar tazminat ödemesine karar verdi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com