Ford, LGBT Odaklı Kampanyadan Çekildi

Amerika Birleşik Devletleri'nde Ford, LGBT odaklı İnsan Hakları Kampanyası Kurumsal Eşitlik Endeksi'ne artık katılmayacağını açıkladı.

Ford, LGBT Odaklı Kampanyadan Çekildi
30 Ağustos 2024 - 08:37

Ford Motor Company, çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık (DEI) girişimlerinin bir kısmından geri adım atarak, bu yıl "uyanık" politikalara fren basan ve John Deere, Lowe's ve Tractor Supply gibi şirketlere katılan son Amerikan firması oldu.

Büyük şirketlerin uyanık politikalarını ifşa eden aktivist ve film yapımcısı Robby Starbuck, Ford CEO'su Jim Farley'nin çalışanlarına gönderdiği mektupta, şirketin genel müdürü "siyasi ve sosyal konularla ilgili dış ve yasal ortamın gelişmeye devam ettiğini" ve bu nedenle şirketin geçen yıl "politikalarına ve uygulamalarına yeni bir bakış açısı getirdiğini" belirtti.

Farley, mektupta bir dizi madde sıralayarak Ford çalışanlarına şirketin işe alımlarda kota kullanmadığını ve kaynaklarını iş amaçları için önceliklendirdiğini, "günümüzün kutuplaştırıcı birçok sorunu hakkında kamuoyuna yorum yapmadığını" söyledi. Farley, şirketin Çalışan Kaynak Gruplarını (ERG) "geliştirdiğini" ve tüm ERG'lerin tüm çalışanlara açık olduğunu belirtti.

ANKET DE YAPTIRMAYACAK

Farley ayrıca çalışanlarına Ford'un yılın başlarında, "lezbiyen, gey, biseksüel, transseksüel ve kuir (LGBTQ+) çalışanlara yönelik politikaları, uygulamaları ve faydaları" ölçmek için kullanılan yıllık bir anket ve rapor olan İnsan Hakları Kampanyası Kurumsal Eşitlik Endeksi'ne katılmama kararı aldığını bildirdi. 

Ford, mektubun gerçekliğini doğruladı ve bir açıklamada, "Küresel çalışanlarımıza gönderilen iletişim kendi adına konuşuyor. Ekleyecek başka bir şeyimiz yok." dedi.

FORD'UN HAMLESİNİ KINADI

Ülkenin en büyük ve en ilerici kar amacı gütmeyen kuruluşlarından İnsan Hakları Kampanyası (HRC), çarşamba günü internet sitesinde yayınladığı bir bildiriyle Ford'un bu hamlesini kınadı.

HRC Başkanı Kelley Robinson yaptığı açıklamada, "Ford Motor Company bugün, internet trolü Robby Starbuck'ın önünde korkuyla sinerek yüz binlerce çalışanına olan bağlılığından vazgeçti ve kapsayıcılık ile diğer temel değerlerin artık iş yerinde bir öncelik olmadığını gösterdi" dedi. 

HRC'DEN KINAMA GELDİ

HRC, son günlerde ev geliştirme devi Lowe's ve Jack Daniel's sahibi Brown-Forman'ı da benzer şekilde kınadı; her ikisinin de anketlere katılımlarını sonlandırma kararı aldığı bildirildi. HRC, anketlerden vazgeçen şirketlerden Starbuck'ı sorumlu tutuyor ve uyanıklık karşıtı aktivist de bu payeyi kendi üzerine alıyor.

Starbuck, Farley'nin Ford çalışanlarına yazdığı mektubu kutlarken X takipçilerine, "Şu ana kadar Tractor Supply, John Deere, Harley Davidson, Polaris, Indian Motorcycle, Lowe's ve şimdi de Ford'daki şirket politikalarını değiştirmeme yardımcı oldunuz. Kazanıyoruz ve birer birer kurumsal Amerika'ya aklıselimi geri getireceğiz" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com