Gazze'deki Gönüllü 99 Doktor ABD'ye Seslendi

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e, Gazze’de gönüllü olarak görev yapan 99 doktor mektup yazdı.

Gazze'deki Gönüllü 99 Doktor ABD'ye Seslendi
05 Ekim 2024 - 00:25 - Güncelleme: 05 Ekim 2024 - 00:30

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e, Gazze’de gönüllü olarak görev yapan 99 doktor yazdıkları mektupta, çalıştıkları hastanelerde herhangi bir askeri faaliyete tanıklık etmediklerini vurguladılar. “Gazze Sağlık Mektupları” adlı platformda yayımlanan mektupta, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği eylemlerin acilen durdurulması çağrısı yapıldı.

Doktorlar, mektupta İsrail’in Gazze’deki soykırımını “akıl almaz suçlar” olarak nitelendirerek, sağlık tesislerinin sistematik olarak hedef alındığını belirttiler. "Hiçbirimiz bir kez bile Gazze’deki hastanelerde Filistinlilerin herhangi bir askeri faaliyetine tanık olmadık," ifadesiyle, bu iddiaların temelsiz olduğunu vurguladılar.

Ayrıca, Gazze'deki sağlık altyapısının ciddi şekilde zarar gördüğünü ve birçok sağlık çalışanının işkence ve katliama maruz kaldığını kaydettiler. Mektupta, temmuz ayında yayımlanan bir araştırmaya atıfta bulunularak, Gazze'deki gayriresmi ölü sayısının 118 bini aştığı hatırlatıldı.

Doktorlar, açlık ve hastalık içinde kıvranan Gazze halkının durumu için derin bir endişe dile getirirken, uluslararası toplumun, kalıcı bir ateşkes sağlanana kadar bölgeye silah ambargosu uygulaması gerektiğinin altını çizdiler.  ABD hükümetinin, bu durumu acilen kabul etmesi gerektiği vurgulandı.

Resmi rakamlara göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere toplam 41 bin 788 Filistinli yaşamını yitirdi, 96 bin 794 kişi ise yaralandı. Gazze’deki hastanelerde tedavi gören yaralı kadın ve çocukların, yaygın beslenme yetersizliği ve tıbbi malzeme eksikliği nedeniyle büyük acılar çektiği ifade edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com