Gen aşısı ile kalp krizini önlemek artık mümkün!

Amerika Birleşik Devletleri’nde bilim insanları, gen aşısı yoluyla tek seferde kolesterolün yüzde 50 düşürülerek kalp krizinin önlenebileceğini açıkladı.

Gen aşısı ile kalp krizini önlemek artık mümkün!
14 Kasım 2023 - 23:18

Amerika Birleşik Devletleri’nde bilim insanları, her gün alınan statin sınıfı ilaçlar yerine, gen aşısı yoluyla tek seferde kolesterolün yüzde 50 düşürülerek kalp krizinin önlenebileceğini açıkladı.

Dünyada milyonlarca insan kalp krizi ve felç geçirmeye neden olan kötü kolesterole (LDL) karşı statin sınıfı ilaçlar kullanıyor.

ABD’de kalp derneği tarafından organize edilen bir bilimsel konferansta, statinlerin yerine, yeni gen düzenleme aşısıyla tek seferde LDL’nin yüzde 50 azaltılabileceği açıklandı. 

Uzun Süreli Etki

Duyurulan deneme sonuçlarına göre, “Verve-101” adlı tek seferlik aşı, hücrelerin içindeki DNA bölümlerini silip, yeniden yazabilen bir  teknolojiye dayanıyor. Yenilikçi tedavinin arkasındaki uzmanlar, aşının etkisinin uzun süreli ve muhtemelen kalıcı olduğuna inanıyor. 

Araştırmanın deneme aşamasında olduğunu belirten uzmanlar, “Bulgularımız, aşının yüksek kötü kolesterolü etkili şekilde tedavi edebileceğini ve bir sağlık sorunu haline dönüşmesini engelleyebileceğini gösteriyor” dedi. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com