Genç Sörfçünün Kopan Bacağı Kıyıya Vurdu Korkunç Köpekbalığı Saldırısı

Avustralya'nın New South Wales eyaletindeki Port Macquarie yakınlarında 23 yaşındaki sörfçü Kai McKenzie, büyük beyaz köpekbalığının saldırısına uğradı.

Genç Sörfçünün Kopan Bacağı Kıyıya Vurdu Korkunç Köpekbalığı Saldırısı
26 Temmuz 2024 - 01:18 - Güncelleme: 26 Temmuz 2024 - 01:23

Avustralya'nın New South Wales eyaletindeki Port Macquarie yakınlarında 23 yaşındaki sörfçü Kai McKenzie, büyük beyaz köpekbalığının saldırısına uğradı. Saldırı sırasında bacağı kopan McKenzie, büyük bir cesaretle kıyıya ulaşmayı başardı.

Olay yerine ilk müdahaleyi, görev dışındaki bir polis memuru yaptı. Polis memuru, el yapımı bir turnike kullanarak genç sörfçünün kanamasını durdurdu. Kıyıya vuran kopmuş bacak, vatandaşlar tarafından buz üzerine konularak hastaneye götürüldü. Şu anda doktorlar, bacağı tekrar yerine dikmek için ameliyat seçeneklerini değerlendiriyor. McKenzie'nin durumu ise ciddi. 

NSW Ambulans Servisi'nden Kirran Mowbray, görev dışındaki polis memurunun hızlı müdahalesinin McKenzie'nin hayatını kurtardığını belirtti. Mowbray, “Köpeğinin tasmasını turnike olarak kullandı ve yardım gelene kadar hayatını kurtardı” dedi. Saldırı sonrası McKenzie'nin sakin ve konuşabilir durumda olduğunu ifade eden Mowbray, “O gerçekten cesur ve yürekli bir genç adam” diye ekledi.

McKenzie, olaydan kısa bir süre sonra yerel bir hastaneye kaldırıldı ve ardından yaklaşık 200 km uzaklıktaki Newcastle'daki John Hunter Hastanesi'ne hava yoluyla nakledildi. 

Tutkulu bir sörfçü olan McKenzie, spora ara vermesine neden olan ciddi bir boyun yaralanmasının ardından kısa süre önce yeniden suya dönmüştü. Ancak bu yaralanmadan sonra hala sörfe dönüp dönemeyeceği belli değil.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com