Gençlerin Duygusal Durumu Ortaya Çıktı Z Kuşağıyla İletişim Bulundu

Amerika Birleşik Devletleri'nde yayımlanan son ankette, 10 ile 18 yaş arasındaki gençlerin duygusal durumları ve kendilerine bakan yetişkinlerden beklentileri ele alındı.

Gençlerin Duygusal Durumu Ortaya Çıktı Z Kuşağıyla İletişim Bulundu
06 Ağustos 2024 - 02:30 - Güncelleme: 06 Ağustos 2024 - 02:38

Amerika Birleşik Devletleri'nde yayımlanan son ankette, 10 ile 18 yaş arasındaki gençlerin duygusal durumları ve kendilerine bakan yetişkinlerden beklentileri ele alındı. Psikologlar, Z kuşağıyla etkili iletişim kurmanın anahtarının gençleri dinlemek ve onlara yeterli alan tanımak olduğunu vurguluyor.

Gerçekleştirilen ankette, gençlerin yüzde 45’i yakın zamanda stresli, yüzde 38’i endişeli ve yüzde 23’ü üzgün hissettiklerini ifade etti. Ancak, bu duyguları yaşadıkları günün çoğunluğunda mutlu olduklarını belirtenlerin oranı ise neredeyse yüzde 94’ü buldu.

Anket sonuçlarına göre, her 6 ebeveynden biri ergen çocuklarıyla etkili iletişim kurmakta ve onları rahatlatmakta zorlanıyor. Klinik psikolog Dr. Lisa Damour, bu durumun aileler için önemli bir öğrenme fırsatı sunduğunu belirterek, çocukların inişli çıkışlı duygularının anlaşılmasının önemine dikkat çekti. Damour, ergenlerle etkili iletişimin temelinde dinleme, alan tanıma, rahatlatma ve güven verme gibi unsurların yattığını ifade etti.

Gallup'tan Stephanie Marken, ebeveynlerin stres ve kaygıyla başa çıkma yöntemlerini geliştirerek çocuklarına iyi bir rol model olmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kulaklıkla müzik dinleme ve video oyunları oynamanın gençlerin olumsuz duygularla başa çıkmada kullanabilecekleri yöntemler olduğuna işaret etti. Philadelphia'daki Temple Üniversitesi'nden Laurence Steinberg ise sosyal medyanın, bağımlılığa kaçılmadığı sürece, gençler için olumlu etkiler sağlayabileceğini öne sürdü.

Dr. Damour, ergenlerle iletişim kurmak isteyen yetişkinlere daha aktif dinleme, yapıcı sorular sorma ve alınan yanıtlar üzerinde düşünme tavsiyesinde bulundu. Bu yaklaşımın, gençlerle etkili ve anlamlı bir iletişim kurma yolunda önemli bir adım olduğunu belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com