George Washington'ın Evinde 250 Yıllık Meyveler Bulundu!

Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk başkanı olan George Washington’ın Virginia eyaletinde bulunan evinde yaklaşık 250 yıllık meyveleri içeren şişeler bulundu.

George Washington'ın Evinde 250 Yıllık Meyveler Bulundu!
23 Haziran 2024 - 16:43 - Güncelleme: 23 Haziran 2024 - 16:51

Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk başkanı olan George Washington’ın Virginia eyaletinde bulunan evinde yaklaşık 250 yıllık meyveleri içeren şişeler bulundu. Mount Vernon mülkünü koruma amacıyla yürütülen proje kapsamında evi ziyaret eden arkeologlar, kiraz, sıvı ve meyve çekirdeği dolu iki şişeyi nisanda keşfetmişti.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, kilerde 29'u "mükemmel şekilde korunmuş" meyve dolu 35 şişe daha bulundu. Bu şişelerde kiraz dışında bektaşi üzümü veya kuş üzümü olduğu tahmin ediliyor. Araştırmacılar, 1740-1750'lerin tasarımına sahip şişelerin 250 yıldır kilerde durduğunu düşünüyor. 

Mount Vernon Başkanı ve CEO'su Doug Bradburn, "Bu eserler muhtemelen Amerikan Devrimi öncesinden beri gün ışığı görmemiş, belki de George Washington Kıta Ordusu'nun komutasını almak üzere Mount Vernon'dan ayrıldığında burada unutulmuş," ifadelerini kullandı.

Mount Vernon, ABD Tarım Bakanlığı Tarımsal Araştırma Servisi'yle işbirliği içinde yürüteceği çalışmalarda meyveler hakkında daha fazla bilgi edinmeyi umuyor.

Mount Vernon Baş Arkeoloğu Jason Boroughs, "En az 250 yıl önce toplanıp hazırlanarak mükemmel şekilde korunmuş bu meyveler; 18. yüzyıl ortamı, plantasyondaki beslenme tarzları ve Amerikan mutfağının kökenleri hakkındaki bilgilerimize inanılmaz derecede nadir bir fırsatla katkıda bulunuyor," dedi. Boroughs, "Şişeler ve içindekiler, ağaçtan sofraya giden yemek hazırlıklarını yöneten köleleştirilmiş insanların bilgi ve becerilerinin kanıtı." ifadelerini kullandı.

Yetkililer, laboratuvarda kurumaya bırakılan şişelerin daha sonra korumaya alınacağını belirtti. Mülkü koruma amacıyla 2023'te başlatılan 40 milyon dolarlık projenin, ABD'nin 250. kuruluş yıldönümü olan 2026'da sona ermesi planlanıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com