Gizemli monolit kaldırıldı! Gizemi neydi?

Las Vegas yakınlarındaki uzak bir dağ sırasında kayaların arasından çıkan tuhaf monolit,   yetkililer tarafından kaldırıldı. Monolitin oraya nasıl geldiği hala çözülemedi.

Gizemli monolit kaldırıldı! Gizemi neydi?
24 Haziran 2024 - 12:48

Amerika Birleşik Devletleri Nevada eyaleti Las Vegas kenti polisi sosyal medya platformu X'te 1,80'lik parlak prizmanın kaldırıldığını duyurdu. Gönderide "Maddenin bulunduğu yere nasıl ulaştığı veya kimin sorumlu olabileceği bilinmiyor" açıklamasına da yer verildi.

Geçen hafta sonu keşfedilen ve kamu güvenliği ve çevresel kaygılar nedeniyle hızla ortadan kaldırılan bu nesne, Stanley Kubrick'in "2001: Bir Uzay Macerası" filminde yer alan nesneyi çağrıştıran parlak yekpare taşlarla halkın hayal gücünü yakalayan bir salgın dönemi gizemini yeniden canlandırdı. Salgın döneminde bu piramitlerden dünyanın her yerinde görünmüştü.

Las Vegas polis arama ve kurtarma ekibinin üyeleri, nesneyi, büyük boynuzlu koyunların ve çöl kaplumbağalarının dolaşırken bulunabileceği geniş Çöl Ulusal Yaban Hayatı Koruma Alanı'nın bir parçası olan Gass Zirvesi yakınında buldu.

Bu, en az 2020'den bu yana ortaya çıkan bir dizi gizemli sütundaki en son keşifti.

LVMPD, X'te polisin Gass Zirvesi yakınındaki monoliti "kamu güvenliği ve çevre kaygıları" nedeniyle kaldırdığını yazdı.

Aynı yılın kasım ayında, Utah'ın kızıl kayalık çölünün Mars benzeri manzarasının derinliklerinde benzer bir metal monolit bulundu. Ardından Romanya'da, Kaliforniya'nın merkezinde, New Mexico'da ve Las Vegas şehir merkezindeki ünlü Fremont Caddesi'nde görülen görüntüler geldi.

Hepsi  ortaya çıktıkları anda ortadan kayboldular. O zamanlar Utah Kamu Güvenliği Departmanından Teğmen Nick Street, "Bu şey başka bir dünyaya ait değil" dedi.

Serinin ilki olduğuna inanılan Utah monoliti, kayanın içine o kadar uzak bir bölgeye gömülmüştü ki yetkililer, insanların onu bulmaya çalışırken kaybolması veya mahsur kalması korkusuyla yerini hemen açıklamadı. Ancak internet dedektifleri koordinatları hızla buldular ve bu uhrevi nesneyi görmeye ve dokunmaya hevesli bir sürü meraklı turist geldi, arabalarıyla bitkileri yerle bir etti ve arkalarında kırsal bölgede insan atıklarını bıraktı.

Polis departmanı, nesnenin gizli bir yerde tutulduğunu, bu arada yetkililerin prizma şeklinde kalıplanmış ve inşaat demiri ve betonla sabitlenmiş yansıtıcı metal levhadan yapılmış devasa yapıyı imha etmenin veya saklamanın en iyi yolunu bulmaya çalıştıklarını söyledi.

Bakanlığın sosyal medya paylaşımlarına eşlik eden fotoğraflar, inşaat demirinin toprağın ve kayaların derinliklerine gömülmesi nedeniyle yerde büyük bir girinti bırakan nesnenin kaldırıldıktan sonra yan yattığını gösteriyor.

Utah'ta monolitin kaldırılması, kırmızı kayada da bir delik bıraktı. Arazi Yönetimi Bürosu Cuma günü yaptığı açıklamada, Utah davasını hala aktif olarak araştırdığını söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com