GM 600 Kişiyi İşten Çıkarıyor! Başında Bir Türk Var!

Amerika Birleşik devletleri Michigan eyaleti Warren şehrinde bulunan General Motors Küresel Teknik Merkezi, 600 çalışanı işten çıkarıyor. İşten çıkarmaların şirketin yazılım ve hizmetler bölümündeki çalışanlardan olacağı belirtiliyor. Yazılım ve hizmetler birimi haziran ayından beri Barış Çetinok ve Dave Richardson tarafından yönetiliyor.

GM 600 Kişiyi İşten Çıkarıyor! Başında Bir Türk Var!
20 Ağustos 2024 - 07:26

GM, yazılım ve hizmetler bölümündeki personeli işten çıkarıyor. İşten çıkarmalar, GM'nin Küresel Teknik Merkezi'nin bulunduğu Warren'daki 600 çalışanı etkiliyor. CNBC, işten çıkarmaların otomobil üreticisinin yazılım ve hizmetler birimindeki toplam 1.000'den fazla çalışanı etkileyeceğini bildirdi. 

GM, şirketin "hız ve mükemmellik için sadeleşmeye gitmesi, cesur seçimler yapması ve geleceği inşa ederken en büyük etkiyi yaratacak yatırımlara öncelik vermesi gerektiğini söyledi. 

BAŞINDAKİ İKİ KİŞİDEN BİRİ TÜRK!

Yazılım ve hizmetler birimi haziran ayından beri Barış Çetinok ve Dave Richardson tarafından yönetiliyor. GM o zamanlar terfilerinin Mike Abbott'ın sağlık nedenleriyle ayrılmasından sadece birkaç ay sonra geldiğini söylemişti.

İki yönetici hakkında CEO Mary Barra haziran ayında,"Yazılım mühendisliği ve ürün ekiplerimizi güçlendirmeye devam edecek kapsamlı teknik ve yönetim deneyimiyle birleşen enerji ve vizyon getiriyorlar. Bu yükseltilmiş roller yazılım araç için daha da merkezi hale geldikçe sürekliliği, hızı ve kaliteyi garanti edecek" demişti.

GM, 2023 yılı sonu itibarıyla  toplam 76 bin maaşlı çalışan ve 87 bin saatlik çalışan istihdam edildiğini bildirdi.  Otomobil üreticisi, temmuz ayı sonunda üç aylık mali sonuçlarını açıkladı. GM, ikinci çeyrekte yaklaşık 47,97 milyar dolar gelir elde etti. Net geliri toplam 2,93 milyar dolara ulaştı.General Motors'un genel merkezi ofisi Detroit'teki Renaissance Center'da bulunuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com