Göçmenler İçin Sevindirici Haber: Durduruldu

Iowa'da federal yargıç eyalette yasa dışı olarak bulunanları suçlu sayan ve polise göçmenleri sınır dışı etme hakkı veren yasayı durdurdu.

Göçmenler İçin Sevindirici Haber: Durduruldu
27 Haziran 2024 - 06:42

Amerika Birleşik Devletleri'nin Iowa eyaletinde yasa dışı olarak bulunan göçmenleri sevindirecek haber.  Eyalette yasa dışı olarak bulunanları suçlu sayan ve polise göçmenleri sınır dışı etme hakkı veren Iowa yasası federal yargıç tarafından durduruldu. Federal yargıç söz konusu yasayı anayasaya aykırı bulduğu için durdurmaya karar verdi.

2022 sayımına göre Amerika Birleşik Devletleri'nde toplam 45 milyon civarında göçmen bulunuyor. Göçmenlerin toplam nüfusa oranı ise yüzde 14. 

Biden döneminde ülkeye giren kaçak gçömen sayısının arttığı iddia ediliyor. İddiaya göre bu dönemde toplam 1,2 milyon kaçak göçmen girmiş. 

ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza yetkililerinin, ülkenin muhafazakar medya kuruluşlarından Fox News'la paylaştıkları bilgilere göre, Ocak 2021'den bu yana Meksika sınırı üzerinden yaklaşık 1,2 milyon kişi, güvenlik güçlerinden kaçarak ülkeye girdi.

KAÇAK GİRİŞTE REKOR

İç Güvenlik Bakanlığı'na bağlı kuruluş, Aralık 2022'de Meksika sınırından 251 bin 487 kişinin yasadışı yollardan ABD'ye girdiği bilgisini paylaştı. Bunun, bir ay içerisinde kaydedilen toplam kaçak girişte rekor bir sayı olduğu bildirildi.

Söz konusu rakam Aralık 2021'de 179 bin 253, Aralık 2020'deyse 73 bin 994'tü.

Kuruluş, 1 Ekim'de başlayan 2023 mali yılının ilk 100 gününde toplamda yaklaşık 718 bin kaçak giriş yapıldığı bilgisini de paylaştı.

ABD'deki kaçak göçmen sorunu ve Demokrat Biden'ın bu yöndeki politikaları, özellikle güneydeki Teksas ve Florida gibi Cumhuriyetçi eyaletler tarafından protesto edilmişti.

DEMOKRAT ŞEHİRLERE GÖNDERİLDİLER

Eyaletler, geçen yaz sonundan itibaren gelen kaçak göçmenlerin bir kısmını Washington DC, New York ve Massachusetts gibi Demokratların çoğunlukta olduğu eyaletlere göndermeye başlamıştı.

New York'ta 50 bin civarında evsizin yaşadığı barınaklar, sınır bölgelerinden otobüslerle gönderilen düzensiz göçmenlerle dolmuş, bazı sığınmacılar boş oteller ve kamplara yerleştirilmişti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com