Gömülü Yirmi Yaş Dişi Öldürebilir!

Gömülü yirmi yaş dişi, 23 yaşındaki bir kadında ölümcül bir hastalığa yol açtı. Günlerce komada kalan kadın yaşadıklarını anlattı.

Gömülü Yirmi Yaş Dişi Öldürebilir!
03 Eylül 2024 - 10:46 - Güncelleme: 03 Eylül 2024 - 11:22

Caitlin Alsop, 23 yaşındayken yüzünde sürekli kızarıklık çıkmaya başladı. Bu durum aylarca sürdü ve sonunda birkaç doktora giden genç kadın, grip benzeri semptomlar yaşamaya başladı.

Ateşi, boğaz ağrısı ve kulağının ağrıdığını söyleyen kadına, aile hekimi sadece grip olduğunu ve sakin olması gerektiğini söylediği.

Sonunda, Alsop kendini daha iyi hissetmeye başladı ve bir arkadaşıyla akşam yemeğine gitti. Ama yemek yerken dilini ısırmış gibi hissetti. Birkaç saat sonra dili şişti ve salyaları akmaya başladı. 

Nefes alma ve konuşma yeteneğiyle ilgili sorunlar yaşıyordu, bu yüzden ailesine mesaj attı ve hepsi muhtemelen bir tür alerjik reaksiyon geçirdiği konusunda hemfikirdi. Ancak, antihistamini yutamayınca, doğrudan hastaneye kaldırıldı.

45 dakika içinde doktorlar ayrıca anafilaksi geçirdiğini varsaydı ve ona iki adrenalin iğnesi yaptılar. Ancak, işler daha da kötüye gitti ve bilinci açılıp kapanmaya başladı ve vücudunun üst yarısında şiddetli mavi ve kırmızı döküntüler belirdi.

Alsop daha sonra Gold Coast Üniversitesi Hastanesi'ne transfer edildi ve burada "tıbbi bir gizem" olarak tanındı. Dili siyahlaşmaya başladı ve trakeostomi ve nekrotizan fasiitten bahsediliyordu.

Doktorlar sonunda endotrakeal entübasyon uyguladılar ve onu yoğun bakım ünitesine transfer ettiler. Cildi içten dışa yanıyordu. Bir anestezist, ağız tabanı ve boynu içeren yumuşak dokuların yaşamı tehdit eden selülitini içeren Ludwig anjinası olduğundan şüpheleniyordu.

Bu, bir BT taraması anlamına geliyordu ve sonunda sorunlarının nedeni belirlendi. Yirmilik dişi sıkışmış ve enfekte olmuştu ve neredeyse onu öldürüyordu.

Bu ortaya çıkarıldıktan sonra, dişinin çıkarılması için acil ameliyata ihtiyacı vardı. Şah damarı da ezilmeye başlamıştı ve bu yüzden baskının hafifletilmesi gerekiyordu. Ameleliyattan sonra dokuz gün boyunca komada kaldı.

Alsop, "Uyandığımda kendimi çocuk gibi hissettim çünkü çok şaşkındım. Çok güçlü ilaçlar aldım. Gerçekten yemek yiyemiyordum, gerçekten konuşamıyordum ve bu çok ilginç bir yolculuktu. Ama hayatta olduğum, görebildiğim, duyabildiğim, nefes alabildiğim için o kadar minnettardım ki, o duyguyu tarif edemem" diye konuştu. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com