Google'dan Bir 'Atatürk' Skandalı Daha: Aynı Hatayı Daha Önce De Yapmıştı!

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devi Google, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün unvanını tamamen kaldırarak bir skandala imza attı.

Google'dan Bir 'Atatürk' Skandalı Daha: Aynı Hatayı Daha Önce De Yapmıştı!
09 Ekim 2024 - 23:45 - Güncelleme: 09 Ekim 2024 - 23:56

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devi Google, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili arama sonuçlarında yeniden tartışmalara yol açtı. Geçtiğimiz aylarda, Atatürk’ün unvanı olarak "Eski Türkiye Cumhurbaşkanı" ifadesinin kullanılması büyük tepki toplamış ve Google, tepkiler üzerine unvanı "Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu" olarak güncellemişti. Ancak, son güncellemeyle bu unvanın tamamen kaldırılması, yeniden bir skandal olarak gündeme geldi.

Mansur Yavaş'tan Tepki Geldi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda Google’a sert tepki gösterdi.

Yavaş, 6 ay önceki benzer bir duruma atıfta bulunarak, "Google'ı, değerli liderimiz ve kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün gerçek mirasını yansıtacak şekilde unvanını güncellemeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. Ayrıca, "Bu tweeti 6 ayda bir güncelleyecek miyiz? 'Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu' ibaresini tekrar hatırlama vakti geldi..." diyerek, duruma dikkat çekti.

Google'ın bu adımı, Türkiye’deki kullanıcılar arasında yoğun eleştirilere neden oldu ve sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Atatürk'ün unvanının yeniden düzeltilmesi için çağrılar artarak devam ediyor. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com