Google Tercihini Yaptı: Android 16'nın Kod Adı 'Baklava'

Google, Android işletim sistemine tatlı isimlendirme geleneğini geri getiriyor. Android 16'nın kod adı ise "Baklava" olacak.

Google Tercihini Yaptı: Android 16'nın Kod Adı 'Baklava'
02 Ekim 2024 - 20:09 - Güncelleme: 02 Ekim 2024 - 20:41

Google, Android işletim sistemine tatlı isimlendirme geleneğini geri getiriyor. Android 16'nın kod adının "Baklava" olacağına dair ortaya çıkan bilgiler, teknoloji dünyasında heyecan yarattı. Daha önceki sürümlerde donut, eclair ve KitKat gibi tatlı isimleri kullanılmıştı, ancak Android 10 ile bu gelenek sona ermişti. Google, o tarihten itibaren yalnızca sürüm numarasıyla anılmayı tercih etti.

Android Authority'nin raporuna göre, Android 16 için Baklava'nın kod adı olarak belirlenmesi, kullanıcıların ilgisini yeniden çekecek bir adım olarak değerlendiriliyor.

Google, henüz Android 16'nın resmi çıkış tarihini açıklamamış olsa da, geçmiş sürüm güncellemeleri göz önüne alındığında, 2025'in 2. çeyreğinde, yani Nisan, Mayıs veya Haziran aylarında piyasaya sürülmesi öngörülüyor. Android 15 içinse ilk Geliştirici Önizlemesi, Şubat 2024'te yayınlanacak, ardından Nisan 2024'te Beta 1 sürümü ve Ekim 2024'te de kararlı güncelleme bekleniyor.

Android 16 kod adının "W" harfiyle başlayan bir tatlıya atıfta bulunması bekleniyordu ancak bu gerçekleşmeyecek gibi duruyor. Baklava’nın, Google’ın ultimate tatlı seçimi olup olmadığı ise yakında açığa çıkacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com