Güney Carolina'da Yüzlerce Yıllık Türk Toplumu Olduğunu Biliyor muydunuz?

Amerika Birleşik Devletleri'nin Bağımsızlık Savaşı'nda bir Türk'ün savaştığını ve onun soyundan gelen, Güney Carolina'da kendilerini Türk olarak tanımlayan bir toplumun olduğunu biliyor muydunuz?

Güney Carolina'da Yüzlerce Yıllık Türk Toplumu Olduğunu Biliyor muydunuz?
28 Temmuz 2024 - 13:26

Amerikan Bağımsızlık Savaşı, 1775–1783 yılları arasında Büyük Britanya ve Kuzey Amerika'daki On Üç Koloni arasında geçen ve Amerika Birleşik Devletleri'nin kurulmasıyla sonuçlanan savaştı. O savaş Amerikan Devrimi olarak da biliniyor.

Hikayeye göre, işte Amerikan Bağımsızlık Savaşı sırasında Yusuf bin Ali isimli bir Türk geliyor ve General Thomas Sumter'ın komutasında savaşıyor. Savaştan sonra, ona yaşaması ve aile kurması için General Sumter bir çiftlik veriyor. Bu Türkler de onun soyundan geliyor. 

Koyu tenli olan Güney Carolina Türkleri, siyahilerle aynı ayırımcılığa uğruyor ve 1950’lerde çocuklarının beyazlarla aynı okullara gidebilmesi için mücadele veriyor. "Türk" diye çocukları okullarda zorbalığa uğruyor.

Yaşlı bir Türk beyefendisi olan Eleazer Benenhaley şöyle yazmış: "Tanrı beni yaratırken ne yaptığını biliyordu... 73 yıl Türk olarak yaşadım. Başka bir şey olmak gibi bir arzum yok."

Yıllarca kapalı bir toplum olarak kalmış, dışarıdan evlilik yapmamışlar. Bin Ali’nin (Benenhaley) soyundan gelen Türklerin DNA testleri, Akdeniz-Orta Doğu’yu işaret etmiş.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com