Hastalığı sevgililerinden etti, hayatına yeni 3 kural getirdi: Ünlü isimler de bu sorundan muzdarip

Boston'da yaşayan Caroline Cray isimli genç kızın yaşadığı kronik rahatsızlık hayatını alt üst etti. Erkek arkadaşıyla öpüştükten sonra hastanelik olan genç kız, hayatına 3 yeni kural koyarak kendini korumaya çalıştığını ifade etti. Söz konusu hastalığın şarkıcılar Billie Eilish ve Halsey'de de olduğu ortaya çıktı.

Hastalığı sevgililerinden etti, hayatına yeni 3 kural getirdi: Ünlü isimler de bu sorundan muzdarip
02 Ekim 2024 - 17:46

Boston'da yaşayan Caroline Cray Quinn, ciddi gıda alerjilerinin yanı sıra mast hücresi aktivasyon sendromu (MCAS) olarak bilinen kronik bir durumdan muzdarip. 

Daha önce hastanelik de olan Quinn, kendisini öpmek isteyen erkeklerin üç kurala uyması gerektiğini belirterek bir video paylaştı.

“Kural No. 1, beni öptükten sonraki 24 saat içinde altı ana anafilaktik alerjenden (fıstık, ağaç fıstığı, susam, kivi, hardal veya deniz ürünleri) hiçbirine sahip olamayacaklarıdır, ” Quinn 1,7 milyondan fazla TikTok izleyicisine açıkladı viral bir vid. 

“İkinci kural, beni öpmeden üç saat önce hiçbir şey yiyememeleri gerekiyor diyen Quinn, “Kural No. 3 dişlerini fırçalamak zorunda olduklarıdır" ifadesini kullandı.

ÜNLÜ İSİMLER DE MUZDARİP

Şarkıcılar Billie Eilish ve Halsey'in de dahil olmak üzere altı kişiden birinde MCAS'ın en yaygın olduğu bir tür mast hücre hastalığı bulunuyor.

Hastalığa kapılmış bir İngiliz jimnastiği olan 27 yaşındaki Natasha Coates, “güçlü duygulara ciddi alerjisi var. ” Kahkaha, üzüntü veya stres nöbetleri ölümcül bir kimyasal reaksiyonu tetikleyebilir. 

Quinn gibi, sağlık mücadelelerinin üzücü ayrıntılarını çevrimiçi olarak paylaşan Coates, hastalığının ciddiyeti nedeniyle 20 yaşında kendi cenazesini planladığını açıkladı. 

Şiddetli bir alerjen reaksiyon olarak bilinen MCAS, yoğun şişlik ataklarına, nefes darlığına, kurdeşen, ishal, kusma ve diğer semptomlara neden olur. Şiddetli vakalarda, hayatı tehdit eden anafilaksiye yol açabilir. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com