Hayata Yeni Bir Adım Atmak İçin En Hızlı Beş Yöntem

Amerika Birleşik Devletleri’nin yürüttüğü çalışmada uzmanlar, yaşamlarında bir tıkanma yaşayan ve yeniden güçlü bir başlangıç yapmak isteyen kişiler için değerli tavsiyelerde bulundu.

Hayata Yeni Bir Adım Atmak İçin En Hızlı Beş Yöntem
28 Ağustos 2024 - 21:02

Amerika Birleşik Devletleri’nin yürüttüğü çalışmada uzmanlar, yaşamlarında bir tıkanma yaşayan ve yeniden güçlü bir başlangıç yapmak isteyen kişiler için değerli tavsiyelerde bulundu. Röportaj yapan uzmanlar, genellikle kötü ilişkiler, finansal sorunlar ve yaratıcı girişimlerde başarısızlık gibi nedenlerle insanların hayatlarında bir noktada takıldığını belirtiyor. İşte bu engelleri aşmak ve yaşamınıza hızlı bir başlangıç yapmak için sunulan 5 etkili öneri:

Sorunu Tespit Edin

Princeton Üniversitesi'nde psikoloji doktorası yapmış ve New York Üniversitesi'nde pazarlama ve işletme dersleri veren Adam Alter, ilk adım olarak sorun tespitini vurguluyor. Kişilerin, yaşamlarını karmaşıklaştıran, stres yaratan ve kendilerini zor durumda bırakan unsurları belirlemesi gerektiğini belirtiyor.

Olumsuz Düşünceleri Yeniden Değerlendirin

Pepperdine Üniversitesi'nden Judy Ho, ısrarcı olumsuz düşüncelerin hedeflere ulaşmayı engelleyebileceğini ifade ediyor. Olumsuz iç sesleri olumlu bir yaklaşıma dönüştürmek gerektiğini belirten Ho, "Bu projede başarısız olacağım" yerine "Elimden gelenin en iyisini yapacağım ve zorlanırsam yardım isteyeceğim" şeklinde düşünmenin önemini vurguluyor. Düşünceleri objektif bir şekilde değerlendirmek, başarılı bir başlangıç için kritik bir adım.

İleriye Dönük Adım Atın

Boston'dan klinik psikolog Sarah Sarkis, engellerinizi aştığınız bir geleceği hayal etmenizi öneriyor. Bu vizyona ulaşmak için her gün küçük adımlar atmanın önemine dikkat çekiyor ve disiplinli bir yaklaşımın gerekliliğini vurguluyor. "Aradığınız geleceği resmedin ve oraya ulaşmak için bir plan yapın," diyor Sarkis.

Hedeflerinizi Paylaşın

Apple'ın kişisel asistanı Siri'nin ortak yaratıcılarından Adam Cheyer, hedeflerin başkalarıyla paylaşılmasının önemini ifade ediyor. "Hedeflerinizi paylaşırsanız başkaları da size yardım edebilir," diyen Cheyer, "Bir şekilde evren bu hedefe ulaşmanızı sağlayacaktır. Bu benim için büyük bir araç oldu" şeklinde ekliyor.

Anlamlı Bir Şey Yapın

Adam Alter, kişilerin kendi değerleriyle uyumlu faaliyetlere zaman ayırmasının önemini vurguluyor. "Hayatınızda hiç ilgi duymadığınız alanlarda sıkışmış hissettiğinizde bu yöntem sizi ileriye taşıyabilir," diyor Alter.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com