Hayvan kalbi nakledildi! 6 hafta yaşadı

Amerika Birleşik Devletleri, Maryland Üniversitesi Tıp Merkezinde, bir hastaya genetiği değiştirilmiş domuzdan alınan kalp, hastaya nakledildi. Hasta bu kalp ile altı hafta daha hayatta kalabildi.

Hayvan kalbi nakledildi! 6 hafta yaşadı
10 Kasım 2023 - 22:53

Amerika Birleşik Devletleri, Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi'nde, 58 yaşındaki Lawrence Faucette’ye, genetiği değiştirilmiş bir domuzdan kalp nakli gerçekleştirildi.

58 yaşındaki Lawrence Faucette, tıbbi durumu çok ağır olduğu için kalp nakline aday değildi.

Donanma gazisi ve iki çocuk babası olan Faucette, 14 Eylül'de Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi'ne başvurduğunda son aşamada kalp yetmezliği ile karşı karşıyaydı. Ertesi gün Gıda ve İlaç İdaresi, hastaneye nakil yapılması için acil izin verdi.

Ameliyattan kısa bir süre önce kalbi duran Faucette, doktorların müdahalesi ile tekrar hayata döndü.

Domuz Kalbi Nakli

Domuzdan alınarak nakledilen kalbin, ilk ayda hastanın vücudu tarafından reddedilmediği görüldü. Ancak son günlerde vücudu yeni organı reddetme belirtileri göstermeye başladı ve Faucette, kısa bir süre sonra hayatını kaybetti.

Faucette, domuz kalbi takılan ikinci hastaydı ve ilk hastadan iki hafta daha az, yalnızca altı hafta yaşadı.

Domuz Organları Üzerinde Çalışma

Maryland Üniversitesi’ndeki ve diğer yerlerdeki araştırmacılar, insan organlarında yaşanan eksikliği gidermek amacıyla insanlarda domuz organlarını kullanmaya çalışıyorlar. 

Faucette’nin ölümü sonrasında yapılan analizde, nakil öncesindeki zayıf durumunun ölümüne sebep olduğu öne sürüldü. Ayrıca kalbinde bir domuz virüsü tespit edildi, ancak bunun ölümüne katkıda bulunup bulunmadığı belli değildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com