Hazine deposu batık geminin gün yüzüne çıkarılmasına karar verildi!

Amerika Birleşik Devletleri’nde bir şirket olan Glocca Morra tarafından1981 yılında bulunan Son Jose batık gemisini,Kolombiya hükümeti sudan çıkarma kararı aldı. Geminin ganimetlerinin toplam 20 milyar dolar ettiği düşünülüyor.

Hazine deposu batık geminin gün yüzüne çıkarılmasına karar verildi!
11 Kasım 2023 - 12:51

Amerika Birleşik Devletleri’nde bir şirket olan Glocca Morra, 300 yıl önce batan Son Jose gemisinin hazinelerini 1981 yılında bulduğunu söylemişti. Kolombiya hükümeti, gemiyi sudan çıkarma kararı aldı.

İspanyol Veraset Savaşı sırasında 600 mürettebatıyla birlikte batırılan San José gemisi içinde yer alan ganimetler, insanlık tarihinin en büyük hazinesi olarak adlandırılıyor.

ABD medyası, Kolombiya hükümetinin 300 yıl önce batan San Jose gemisini sudan çıkarma kararı sonrası, okyanusun dibinde çıkarılmayı bekleyen yaklaşık 20 milyar dolar değerinde ganimet olduğunu bildirdi. 18. yüzyıldan kalma batık gemide mücevher ve altınların bulunduğu tahmin ediliyor.

Koordinatlar Kolombiya'ya Teslim Edildi

Glocca Morra şirketi, 1981 yılında kayıp hazineyi bulduğunu açıkladıktan sonra hazinenin yarısını almak şartıyla koordinatları Kolombiya'ya teslim etti. Kolombiya hükümeti kurtarma haklarının tamamen kendisine ait olduğunu iddia edince konu mahkemeye taşındı.

ABD'li şirket, Kolombiya hükümetinden 10 milyar dolar talep ederken, İspanya ve günümüz Bolivya'sının yerli halkı da gemi enkazı üzerinde hak iddia etti.

Hazine Avcıları Da Peşine Düştü

Kolombiya hükümeti tüm tartışmalara rağmen gemi enkazını çıkarmaya çalışırken, dünyanın dört bir yanındaki hazine avcıları da bölgedeki ganimetlerin peşine düştü.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com