Helene Kasırgasında Can Kaybı 90'ı Aştı: 'Bedenlerinize İsminizi Yazın'

Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinin kıyılarını vuran Helene Kasırgası, güneydoğudaki eyaletlerde büyük bir yıkıma yol açtı. Kasırga nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 90'ın üzerine çıktı.

Helene Kasırgasında Can Kaybı 90'ı Aştı: 'Bedenlerinize İsminizi Yazın'
30 Eylül 2024 - 15:59

Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinin kıyılarını vuran Helene Kasırgası, güneydoğudaki eyaletlerde büyük bir yıkıma yol açtı. Yetkililer, kasırga nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 90'ın üzerine çıktığını bildirdi.

600 Kişiden Haber Alınamıyor

Kasırga, Florida kıyılarını yaklaşık 225 kilometre hızla vurduktan sonra Georgia, Güney Carolina, Kuzey Carolina ve Tennessee'yi etkisi altına aldı. Özellikle Kuzey Carolina'da, Buncombe bölgesinde 600 kişiden hala haber alınamadığı belirtildi.

12 Eyalette OHAL İlan Edildi

Kasırga sonrası 12 eyalette olağanüstü hal ilan edildi. Florida Valisi Ron DeSantis, eyaletin 67 ilçesinden 61'inin olağanüstü hal altında olduğunu duyurdu. Georgia, Güney Carolina ve Kuzey Carolina'da da acil durum yönetim ekipleri gerekli önlemleri alıyor.

Milyonlar Elektriksiz Kaldı!

Şiddetli rüzgar ve yağışlar nedeniyle, Florida'da 1,2 milyondan fazla, Georgia'da 1 milyon, Güney Carolina'da 1,3 milyon ve Kuzey Carolina'da ise 600 bin ev ve iş yerinde elektrik kesintisi yaşandı. Toplamda 2,2 milyondan fazla kişinin elektriği kesildi.

“Bedenlerinize İsimlerinizi Yazın”

Florida, Taylor County'deki acil durum yöneticileri, tahliye edilmemeyi tercih eden bölge sakinlerine, olası can kaybı yaşanması halinde kimlik tesbitlerini kolaylaştırmak amacıyla bedenlerine isimlerini ve doğum tarihlerini yazmalarını önerdi.

Bölgedeki hasar büyük ve tehlike devam ediyor. Yetkililer, halkı dikkatli olmaya ve önlemlerini almaya çağırıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com