Hem Futbolcu Hem Uyuşturucu Baronu: Gizli Kral Marset!

Amerika Birleşik Devletleri ve Güney Amerika ülkelerinin peşinde olduğu Uruguaylı futbolcu Sebastián Marset, yeşil sahaların altında top koştururken, perde arkasında uluslararası uyuşturucu ticareti ile milyonlarca dolarlık bir imparatorluk kuruyordu. İşte Gizli Kral Marset'in karanlık dünyası...

Hem Futbolcu Hem Uyuşturucu Baronu: Gizli Kral Marset!
21 Temmuz 2024 - 14:19 - Güncelleme: 21 Temmuz 2024 - 14:32

Uruguaylı Sebastián Marset, futbolculuk maskesi altında yıllardır uluslararası bir uyuşturucu baronu olarak faaliyet gösteriyor. Washington Post'un (WP) yaptığı analize göre Paraguay, Uruguay ve Bolivya polisinin paylaştığı bilgiler doğrultusunda, 33 yaşındaki Marset'in telefon kayıtları ve mesajlaşmaları incelendi.

Habere göre, Marset, 28 yaşında özel jetlerden oluşan bir filoyla Güney Amerika'yı dolaşarak kokain ve nakit paralar taşıyordu. 31 yaşına geldiğinde ise uyuşturucu ticaretinden 1 milyar dolardan fazla para kazandı.

"Güney'in Kralı"

Analizde, "Güney'in Kralı" olarak bilinen Marset'in Batı Avrupa'ya ulaşan kokain dalgasının arkasındaki kilit isimlerden biri olduğu ifade edildi. Paraguay'daki Capiata futbol kulübünde oynayabilmek için Marset'in 10 bin dolar rüşvet verdiği ve bu sayede Maradona, Messi ve Pele gibi efsanelerin giydiği 10 numaralı formayla sahaya çıktığı belirtildi.

Marset'in faul pozisyonlarında hakemlerin düdük çalmadığı ve kendisinin takımda neredeyse dokunulmaz bir oyuncu olduğu vurgulandı.

Uyuşturucu Kartelleri ile Bağlantılar

Uruguaylı sporcu, futbol kariyerini sürdürürken uyuşturucu ticaretinde de hızla yükseldi. Uruguay limanlarından Belçika, Hollanda ve Almanya'ya tonlarca uyuşturucu göndererek dünya çapındaki kartellerle bağlarını güçlendirdi.

Futbol ve Kara Para Aklama

Marset'in, futbol kariyerini uyuşturucudan elde ettiği geliri aklamak için kullandığı dikkat çekildi. Paraguay savcılığının raporunda, "Yasadışı gelirlerin meşrulaştırılması spor aracılığıyla yapıldı" ifadeleri kullanıldı. 

ABD Peşinde!

ABD ve Güney Amerika ülkelerinin peşinde olduğu Sebastián Marset'in Bolivya'daki evine geçen yıl ağustos ayında polis baskını düzenlenmişti. Marset, polise meydan okuyarak yakalanamayacağını savunmuş ve olayın ardından yayımladığı bir videoda, "Ben sizin için fazla zekiyim. İsterseniz beni yakalamaya çalışmaya devam edin ama size söyleyeyim, ben çok uzaktayım," diyerek meydan okumuştu.

Marset, ülkesinde organize suç örgütlerine karşı verdiği mücadeleyle tanınan Paraguaylı savcı Marcelo Pecci'nin 2022'de Kolombiya'da balayındayken uyuşturucu mafyası tarafından öldürülmesinden de sorumlu tutuluyor.

Hem profesyonel futbolcu hem de uyuşturucu baronu olarak ikili bir hayat süren Marset'in nerede olduğu ise halen bilinmiyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com