Herkesin Hayalini Gerçekleştirdiler: Beraber Yaşamak İçin Kendilerine Kasaba İnşa Ettiler!

Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletinde bulunan Austin kentinde yaşayan ve 20 yıl boyunca birbirlerinin en iyi arkadaşları olan dört çift, birlikte yaşlanma hayallerini gerçekleştirmek için kendilerine kasaba inşa ettiler.

Herkesin Hayalini Gerçekleştirdiler: Beraber Yaşamak İçin Kendilerine Kasaba İnşa Ettiler!
23 Haziran 2024 - 17:09 - Güncelleme: 23 Haziran 2024 - 17:45

Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletinde bulunan Austin kentinde yaşayan ve 20 yıl boyunca birbirlerinin en iyi arkadaşları olan dört çift, birlikte yaşlanma hayallerini gerçekleştirmek için eşsiz bir projeye imza attı. 

Eski dostlar, Llona Nehri kenarında yer alan ve "Llona (Bozkır) Kaçış Planı" olarak adlandırdıkları projeyle, doğayla iç içe dört küçük kulübe inşa ederek adeta minik bir kasaba kurdular.

Yaklaşık 10 yıl önce bu akılalmaz projeyi gerçekleştiren çiftler, yıllardır bir araya gelip köye yerleşme hayalini kurduklarını ve sonunda bunu hayata geçirdiklerini belirtiyorlar. Her kulübede çift kişilik yatak, bir koltuk ve veranda bulunuyor. Paralarını ortak bir havuzda toplayıp bu projeyi gerçekleştiren arkadaşlar, sürdürülebilir bir yaşam alanı yaratmanın gururunu yaşıyor.

Fredd Zipp, "Burası büyülü bir mekan, fakat biraz kurak. Buradaki ağaçlar ve çalılar için rezerv edebildiğimiz kadar su rezerv ediyoruz," diyor. Jodi Zipp ise, "Sanki bir Disney filmi gibi. Burada yabani tavşan, vaşak, geyik ve pek çok kuş türü yaşamakta. Burada zaman geçirdikçe, burası hakkında çok daha fazla şey öğreniyoruz," dedi.

Kulübeler, mimar Matt Garcia tarafından tasarlandı. Her biri 37 metrekare olan kulübeler, 5.000 galon yağmur suyunu depolayabilen eğimli çatılara, yazın sıcağı dışarıda tutan yansıtıcı duvarlara ve izole pencerelere sahip. İç mekanda kullanılan kontrplak, hem maliyeti düşürdü hem de evlere sıcak bir hava kattı.

Bu proje, modern yaşamın getirdiği stres ve karmaşadan uzaklaşarak, doğayla iç içe bir yaşam sürmek isteyenler için ilham verici bir örnek teşkil ediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com