'Hidrojenin Babası' Olarak Bilinen Nejat Veziroğlu Hayatını Kaybetti!

Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinde bulunan Miami şehrinde yaşayan ve 'Hidrojenin Babası' olarak tanınan Türk mühendis ve profesör Turhan Nejat Veziroğlu hayatını kaybetti.

'Hidrojenin Babası' Olarak Bilinen Nejat Veziroğlu Hayatını Kaybetti!
06 Eylül 2024 - 17:30 - Güncelleme: 06 Eylül 2024 - 17:41

Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinde bulunan Miami şehrinde yaşayan Türk mühendis ve profesör Turhan Nejat Veziroğlu hayatını kaybetti. Bilim dünyasını sarsan haberi Turhan Nejat Veziroğlu’nın acılı eşi duyurdu. 

Miami Üniversitesi'nde fahri profesörlük unvanına sahip olan Veziroğlu, hidrojen enerjisi alanındaki öncü çalışmalarıyla "hidrojenin babası" olarak tanınmıştı.

Turhan Nejat Veziroğlu, yalnızca bilim dünyasında değil, kişisel hayatında da derin izler bıraktı. Eşi tarafından yapılan açıklamada, Veziroğlu'nun iyi bir eş, özverili bir baba, değerli bir arkadaş ve saygıdeğer bir meslektaş olarak tanımlandığı belirtildi.

Acılı eş, “Sıcaklığı, cömertliği ve sarsılmaz ruhu, tanıdığı herkesin hayatını derinden etkiledi. Onun yokluğu yerine konulamaz bir boşluk bıraksa da, hatırası ve etkisi sevenlerin kalplerinde yaşamaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Tüm destek ve dualar için teşekkür eden ailesi, Veziroğlu’nun anısının yaşatılmasına devam edeceklerini vurguladı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com