Hürriyet'in ABD'li Türk iş insanına yaptığı haberler Odatv'nin radarına girdi

Hürriyet gazetesinin her yıl Eren ve Fatih Özmen çifti ve Sierra Nevada şirketi hakkında yaptığı övgü dolu haberler, Odatv tarafından mercek altına alındı. Özmen çiftinin ABD savunma projelerindeki yerinden, AK Parti ile olan ilişkilerine kadar pek çok detay dikkat çekti.

Hürriyet'in ABD'li Türk iş insanına yaptığı haberler Odatv'nin radarına girdi
16 Ekim 2024 - 19:09

Hürriyet gazetesinin her yıl Eren ve Fatih Özmen çifti ile ilgili yaptığı övgü dolu haberler, Odatv’nin dikkatinden kaçmadı. Amerika’da kurdukları Sierra Nevada şirketiyle ABD’nin savunma projelerinde adlarından sıkça söz ettiren Özmen çifti, Hürriyet haberlerinde başarılarıyla öne çıkarılıyor. Özellikle ABD’nin en önemli savunma projelerinden biri olan “Kıyamet Günü” uçak projesinde, 13 milyar dolarlık bir ihale ile Boeing’i geride bırakmaları büyük bir başarı olarak gösteriliyor.

Hürriyet’in bu haberlerde sıklıkla çiftin başarılarına odaklanması ve olumlu bir dille sunması, Odatv tarafından mercek altına alındı. Odatv’nin dikkat çektiği nokta ise Hürriyet yazarlarından Nedim Şener’in, Özmen çiftinin sahibi olduğu Sierra Nevada şirketinin CIA ile olan bağlantılarına dair ortaya attığı iddialar oldu. Şener, geçtiğimiz yıl yazdığı bir makalede bu ilişkiye işaret etmişti, bu da Özmen çiftinin yalnızca bir iş dünyası figürü olmadığını, aynı zamanda uluslararası ilişkilerde daha karmaşık bir rolde yer aldığını düşündürüyor.

TR-JET PROJESİ

Odatv’nin incelediği bir diğer konu ise Özmen çiftinin Türkiye’deki siyasi ilişkileri oldu. Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı’nın da dile getirdiği gibi, 2015 seçimlerine giden süreçte AK Parti ile Özmen çiftinin sahibi olduğu Sierra Nevada arasında önemli bir anlaşma yapıldı. Bu anlaşma kapsamında Özmenler, Türkiye’nin milli uçak projesi olarak duyurulan TR-Jet şirketini kurdu. Orta menzilli uçak üretimini hedefleyen bu proje kapsamında Alman Dornier uçaklarının satın alındığı ve Türkiye’de kullanılmak üzere geliştirileceği açıklandı.

YERLİ UÇAK VAATLERİ

Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından tanıtılan bu proje, Türkiye’de büyük bir beklenti yarattı. TR-Jet uçağının 2023 yılında hizmete alınacağı duyurulmuştu. Ancak aradan geçen yıllara rağmen bu vaatlerin hayata geçirilip geçirilmeyeceği belirsizliğini koruyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com