İletişim Başkanlığı'ndan New York'ta Stratejik İletişim Zirvesi!

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde "Stratcom Public Forum" adlı Stratejik İletişim Zirvesi düzenlendi. "Küresel Belirsizlik Çağında Stratejik İletişim" temasıyla gerçekleştirilen etkinliği, ABDPost New York Temsilcisi Özlem Özgüt Yörekli programı okuyucularımız için takip etti.

İletişim Başkanlığı'ndan New York'ta Stratejik İletişim Zirvesi!
22 Eylül 2024 - 19:25 - Güncelleme: 22 Eylül 2024 - 19:58

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde "Stratcom Public Forum" adlı Stratejik İletişim Zirvesi düzenlendi. "Küresel Belirsizlik Çağında Stratejik İletişim" temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, uzmanlar ve akademisyenler güncel iletişim sorunlarını, kriz yönetimi stratejilerini ve deneyimlerini tartıştı. ABDPost New York Temsilcisi Özlem Özgüt Yörekli programı okuyucularımız için takip etti.

Zirve, Açılış Konuşmalarıyla Başladı

Açılış konuşmasını Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İletişim Başkanı Melissa Fleming video bağlantıyla yaptı. İbrahim Kurtuluş’un sunuculuğunu yaptığı zirvede Fleming, BM'nin daha barışçıl ve sürdürülebilir toplumlar için mücadele ettiğini vurguladı, ancak bazı güçlerin yanlış bilgilendirme ve nefret söylemi gibi engellerle bu çabaları zorlaştırdığını belirtti.

İlk Oturum: Kriz Yönetimi ve Başarılar

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’un videolu mesajından sonra, zirvenin ilk oturumu, SETA Washington Araştırma Direktörü Doç. Dr. Kılıç Buğra Kanat moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Çağrı Erhan, Gazze'deki soykırım ve Suriye'deki mülteci krizi gibi felaketleri örnek göstererek, "21. yüzyılda insanlık tarihinin görmediği felaketlerle karşı karşıyayız" dedi. Erhan, Türkiye'nin kriz yönetimindeki başarılarını 100'den fazla ülkeye aktardığını da sözlerine ekledi.

Florida Üniversitesi'nden Prof. Linjuan Rita Men, COVID-19 salgınını örnek vererek, kriz zamanlarında devletlerin ve uluslararası kuruluşların aynı hedef doğrultusunda ortak bir zeminde buluşması gerektiğine vurgu yaptı.

Stratejik Çalışmalar Enstitüsünden James P. Farwell, uluslararası ilişkiler bağlamında kriz yönetimiyle başa çıkmanın en önemli yolunun gerçekleri araştırmak ve bunları kamuoyuna ileterek güven tesis etmek olduğunu belirtti.

Sosyal Medya ve Dezenformasyon

BM Küresel İletişim Dış Erişim Direktörü Maher Nasser, küresel belirsizliklerin olduğu bir çağda krizlere ilkeli bir tutum ve iletişimle yaklaşmanın taraflar arasında güven oluşturduğunu, ancak sosyal medyada yayılan dezenformasyonların bu güveni zedeleyebileceğini ifade etti.

Bilkent Üniversitesinden Doç. Dr. Emel Özdora, sunumunda belirsiz küresel krizlere karşı ülkelerin ve kuruluşların teknolojinin imkanlarını kullanarak önceden hazırlık yapmaları gerektiğini vurguladı.

İkinci Oturum: Stratejik İletişim ve Barış

İkinci oturum, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Kamu Diplomasisi Daire Başkanı Doç. Dr. Oğuz Güner moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Louisville Üniversitesi'nden Prof. Karen Freberg, stratejik iletişimin küresel barışa katkısını ele aldı ve herkesin dezenformasyonla mücadele etmesi gerektiğini belirtti.

Galatasaray Üniversitesi'nden Doç. Dr. Gaye Aslı Sancar Demren ise, iletişim araçlarının modern çağda risk ve güvenlik kavramlarını şekillendirdiğini vurguladı.

Eski Amerika Türk Koalisyonu Başkanı G. Lincoln McCurdy, ABD ile Türkiye arasındaki iletişim sorununa dikkati çekerek, "İki ülke NATO müttefiki olsa da ve dünyanın birçok yerinde birlikte çalışsa da önemli bir iletişim sorunu yaşıyor ve bunun en büyük sebebi ABD Kongresi" ifadelerini kullandı.

Kongre’nin Türkiye’yi sevmeyen belirli gruplar tarafından domine edildiğine işaret eden McCurdy, buna çözüm olarak da Türk Amerikan topluluğunun yerel ve ulusal siyasete daha aktif şekilde katılımın sağlaması gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Son konuşmayı yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, Türkiye’nin uluslararası düzlemde dezenformasyona karşı yürüttüğü mücadeleyi anlattı ve 300'den fazla yalanı ifşa ettiklerini söyledi.

Etkinliğe Katılım Yüksekti 

Türk Amerikan toplumundan birçok önemli ismin katıldığı etkinlik, stratejik iletişimin günümüzdeki önemi ve küresel belirsizliklerle başa çıkma yollarını tartışmak amacıyla önemli bir platform oluşturdu.

Avukat Emine Şahin Karakaşlıoğlu ve TADF Başkan Yardımcısı Zuhal Özgül

Taşkın Bakery sahibi Derya Taşkın

Portx Transporter’ın sahibi Eyüp Ulu

ASL Translation’un sahibi Aslı Cavlak ve Türk-Amerikan Sanat Topluluğu Başkanı İbrahim Yazıcı

ATKB Amerika Türk Kadınlar Birliği Başkanı Berna Gürdal ve Kırmızı Biber Derneği Başkanı Fatma Aytaç

Aslı Cavlak ve Emine Şahin Karakaşlıoğlu

İbrahim Kurtuluş ve Aslı Cavlak

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com