İngiltere Khaleesi'ye Pasaport Vermedi!

İngiltere'de bir annenin kızına yaptığı pasaport başvurusunun,kızının adının Game of Thrones dizisindeki popüler bir karakterin adı olması nedeniyle reddedilmesi gündem oldu. Reddedilme gerekçesi ise şaşkınlık yarattı.

İngiltere Khaleesi'ye Pasaport Vermedi!
07 Ağustos 2024 - 09:38 - Güncelleme: 07 Ağustos 2024 - 09:56

İngiltere'nin güneybatısında yaşayan 39 yaşındaki Lucy, 6 yaşındaki kızına Game Of  Throones'un ünlü karakteri Khaleesi ismini verdiğinde kuşkusuz bunları yaşayabileceklerini hayal etmemişti.

İlginç olayda,  tatil için kızına pasaport başvurusu yapan anne, ilk başvurunun reddedildiğini, yetkililerin kendisine ismin ticari markasının Warner Brothers'a ait olması nedeniyle Warner Brothers'ın onayına ihtiyacı olduğunu söylediğini belirtti.

Hayl kırıklığına uğrayan anne kukuki danışmanlık aldıktan sonra kızının bu ismi kullanmasına izni olduğunu öğrendi ve bu bilgiyi Pasaport Dairesi'ne iletti.

Pasaport Dairesi'nin daha sonra Lucy'yi arayarak hatadan dolayı özür dilediği bildirildi.

Yetkililer, küçük Khaleesi'nin pasaportunun artık işleme alınabileceğini söylerken Lucy, sorunun ancak sosyal medyada yaptığı şikayet sayesinde çözüldüğüne inandığını söyledi.

Lucy, kızının pasaportunun gelmesini beklediğini ve Disneyland Paris'e yeni bir gezi rezervasyonu yaptıracağını söyledi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com