Instagram'ın Açılmasını Beklerken Roblox'a Erişim Engeli!

Instagram’ın ardından popüler çevrimiçi oyun platformu Roblox’a da Türkiye genelinde erişim engeli getirildi.

Instagram'ın Açılmasını Beklerken Roblox'a Erişim Engeli!
08 Ağustos 2024 - 22:18 - Güncelleme: 08 Ağustos 2024 - 22:24

Instagram’ın ardından popüler çevrimiçi oyun platformu Roblox’a da Türkiye genelinde erişim engeli getirildi. 15 milyondan fazla oyuncunun kayıtlı olduğu Roblox’un yasaklanma kararının, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verildiği açıklandı.

BTK’dan yapılan açıklamaya göre, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın çocukların istismarına neden olabilecek içerikler barındırdığı tespit edilen Roblox.com ve uygulama marketlerindeki linklerin erişiminin engellenmesi talebi üzerine, mahkeme tarafından alınan karar uygulanarak, siteye Türkiye üzerinden erişim kapatıldı.

Adalet Bakanı Tunç'tan Açıklama

Konuyla ilgili olarak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, devletin çocukların korunmasını sağlamakla yükümlü olduğunu vurgulayarak, "Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devletidir. Çocuklarımızın korunmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür" dedi. Bakan Tunç, teknolojinin olumsuz kullanımlarına karşı hassasiyetle yaklaşılmasının önemini belirterek, toplumun geleceği için gerekli tedbirlerin alınmasının herkesin görevi olduğunu ifade etti.

Tepkiler Gecikmedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise bu karara sosyal medya üzerinden tepkisini dile getirerek, “Instagram’dan sonra Roblox’a da erişim yasağının gelmesi akıl alır gibi değil. Bu kararları verenlerin teknoloji ve ekonomiden bihaber oldukları açık” şeklinde yorumladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com