İrem Ülkü'den Bir İlk Daha: ABD Eskrim Federasyon Komisyonu'na Seçildi!

Amerika Birleşik Devletleri’ne eskrim dalında başantrenör olarak transfer olan ilk Türk sporcusu İrem Ülkü, Amerika Eskrim Federasyonu Komisyonu'na seçilen ilk Türk antrenör oldu.

İrem Ülkü'den Bir İlk Daha: ABD Eskrim Federasyon Komisyonu'na Seçildi!
28 Eylül 2024 - 00:46 - Güncelleme: 28 Eylül 2024 - 00:56

Amerika Birleşik Devletleri’ne eskrim dalında başantrenör olarak transfer olan ilk Türk sporcusu İrem Ülkü, uluslararası alanda önemli bir başarıya imza attı. Ülkü, Amerika Eskrim Federasyonu Komisyonu'na seçilen ilk Türk antrenör olarak dikkatleri üzerine çekti.

Son iki yıldır ABD’de eskrim alanında kariyerine devam eden ve Sports Performance Resource Group’da yer alan İrem Ülkü, Amerika Federasyonu Komisyonu’na seçilen ilk Türk sporcumuz.

ABD’de başantrenör olarak öğrencileriyle birlikte birçok madalya kazanan Ülkü, Amerika’nın en büyük yaz olimpiyatları olarak kabul edilen Summer Nationals’a iki öğrencisini göndermesi ile dikkatleri üzerine çekmişti.

Biyomekanik Alanında Da Çalışmalar Yapıyor

Kılıç branşında uzmanlaşan Ülkü, aynı zamanda biyomekanik alanında da bilimsel çalışmalar yaparak sporcularının gelişimine katkıda bulunuyor. Üstün başarıları neticesinde Master Coach unvanını da elde eden İrem Ülkü, ABD’deki spor camiasında adını duyurmayı başardı.

Şimdi, eskrim alanında özel bir koç programı çerçevesinde diğer antrenörlere yönelik bir seminer vermeye hazırlanan Ülkü, bilgilerini ve deneyimlerini paylaşarak genç antrenörlerin yetişmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com