İstanbul Photo Awards'un 10. Yıl Sergisi, New York'ta Açıldı!

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde bulunan Türkevi’nde Anadolu Ajansı’nın düzenlediği İstanbul Photo Awards’un 10. yılına özel sergi sanatseverlerle buluştu. ABDPost New York Temsilcisi Özlem Özgüt Yörekli, sergiyi takipçilerimiz için görüntüledi. 

İstanbul Photo Awards'un 10. Yıl Sergisi, New York'ta Açıldı!
16 Ekim 2024 - 12:34 - Güncelleme: 16 Ekim 2024 - 13:41

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde bulunan Türkevi’nde Anadolu Ajansı’nın düzenlediği İstanbul Photo Awards’un 10. yılına özel sergi sanatseverlerle buluştu.

ABDPost New York Temsilcisi Özlem Özgüt Yörekli, sergiyi takipçilerimiz için görüntüledi. 

Açılış etkinliğine Türkiye’nin New York Başkonsolosu Büyükelçi Muhittin Ahmet Yazal, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Ahmet Yıldız, AA Genel Müdürü Serdar Karagöz, AA Akademi ve Yayın Koordinatörü Yahya Bostan, AA Görsel Haberler Direktörü Fırat Yurdakul ile çok sayıda diplomat ve akademisyen katıldı.

Açılış konuşmasında, AA Genel Müdürü Serdar Karagöz, her fotoğrafın bir belge niteliği taşıdığını vurgulayarak, “İlk 'camera obscura'dan günümüzün dijital fotoğrafçılığına kadar birçok şey değişti. Değişmeyen tek şey, her fotoğrafın bir belge olmasıdır. Çünkü fotoğraf, zamanın ve belleğin inşasının tanığıdır” dedi. 

Yılın Fotoğrafı Filistinli Fotoğrafçıya Ait

Karagöz, bu yıl “Yılın Fotoğrafı” ödülünü kazanan Filistinli fotoğrafçı Mohammed Salem’in “Yeğeninin Ölü Bedenine Sarılan Filistinli Kadın” adlı çalışmasının, insan acılarını belgelemenin ötesinde toplumların kolektif hafızasını inşa ettiğini ifade etti.

Karagöz, AA olarak misyonlarının toplumsal sorunları evrensel bir sahneye taşımak olduğunu belirterek, “Gazze'deki soykırımı bir yıldır tüm dünyaya sunduğumuz gibi, bu soykırımı küresel düzeyde görünür kılacak her kare bizim için çok önemli” dedi.

Ayrıca, AA tarafından hazırlanan "The Evidence (Kanıt)" ve "The Witness (Tanık)" kitaplarının Gazze'deki soykırıma karşı mücadelenin önemli belgeleri olduğunu vurguladı.

Sergide Spor, Doğa ve Çevre, Genç Fotoğrafçı ve Günlük Yaşam ve gibi birçok kategoride fotoğraf yer aldı. 



Sergide Kahramanmaraş Depreminin İzleri 

Sergide, Filistin’den Kahramanmaraş depremine, Meksika suç örgütlerinden Afganistan mülteci kamplarına kadar birçok önemli olayın belgeleri yer alıyor.

Ayrıca, spor dünyasına damga vurmuş fotoğraflar da ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Belgesel İzletisi Yapıldı

AA Görsel Haberler Direktörü Fırat Yurdakul, misafirlere sergiyi gezdirerek, fotoğrafların hikayelerini anlattı. Sergi açılışı sonrasında, AA'nın Gazze'deki savaş suçlarını ele alan “Kanıt” belgeselinin gösterimi yapıldı.

Seri açılışına katılan misafirlere Türkevi'nde birbirinden güzel tatlar ikram edildi. 

İstanbul Photo Awards, 10 yıl içinde 18 bin fotoğrafçıyı ve 185 bin fotoğrafı bir araya getirerek katılım rekoru kırdı. Bu yıl 20 binden fazla fotoğraf başvurdu. 

Turkcell, Sony, TİKA ve Türk Hava Yolları’nın sponsorluk desteğiyle düzenlenen sergi, 21 Ekim’e kadar Türkevi’nde, 7-12 Kasım tarihleri arasında da Manhattan’daki Blue Gallery’de ziyaret edilebilecek. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com