İşte İnsanların Nashville'den Vazgeçememelerinin Nedeni

Amerika Birleşik Devletleri Tennesse eyaleti Nashville kenti sadece Taylor Swift nedeniyle değil başka bir sürü özelliklerinden dolayı bir kere giden insanların asla vazgeçemediği bir şehir. Bir Avustralyalı gözünden Nashville ve neden bu kadar sevildiği...

İşte İnsanların Nashville'den Vazgeçememelerinin Nedeni
04 Temmuz 2024 - 10:36 - Güncelleme: 04 Temmuz 2024 - 11:45

Dünyanın her yerinden ziyaret edenlerin dönmekte zorlandığı ABD şehri Nashville Taylor Swift'in kariyerine başladığı yer olarak kabul edilir ancak bu şehirde bundan çok daha fazlası var. İşte insanların doyamadıkları o şehir ve nedeni...

"Bir hafta buradasın ve Nashville'e mi gidiyorsun?" San Fran havaalanından 'Müzik Şehri'ne giden bağlantı uçuşunu beklerken Indiana'dan gelen nazik bir adamın bana sorduğu soru buydu. Bu adil bir soruydu ve ben bu soruyu cevaplayacak donanıma sahip değildim; ancak beş gün sonra anlayabildim. New York'un uçakla sadece üç saat güneyinde bulunan Nashville, country müziğin manevi yuvası olarak biliniyor. Ancak şehir merkezinde dolaşırken, şehrin Taylor Swift ve Dolly Parton'dan çok daha fazlası olduğu açıkça görülüyor.

Çarşamba gecesi ve yerel buz hokeyi takımının hafta ortasında yapacağı maç öncesi sokaklarda baştan ayağa sarıya bürünmüş 15bine yakın yerel halk dolaşıyor. ' Predators ' (Predators), coşkulu 'Smashville' taraftarları önünde, zayıf durumdaki San Jose Sharks'ı devirmeyi hedefliyor. Bir Avustralyalı olarak her şeyin ne kadar düzgün işlediğini görmek beni şaşırtıyor.  Bira kuyrukları oldukça verimli ve yerel tezahüratlara kapılmamak imkansız.

Nashville haklı olarak country müziğin merkezi olarak ün kazanmış olsa da, şehrin büyüyen gurme sahnesinin tadını çıkarmak da dahil yapılacak çok şey var. Köşeyi dönüp açılmadan önce gelen kalabalıktan kaçabilirseniz, Hattie B's kiloyla 'Cluckin Hot' kızarmış tavuk satıyor. Nashville'de herkese göre bir şeyler var; Sperry's restoranı, eski tarz salata barı ve VIP müşteri kitlesiyle 50 yıllık bir kurum.

Yerel garson Scott, yaklaşık 40 yıldır loş ışıklı mekanın aynı bölümünde garsonluk yapıyor. "Burada kime hizmet ettiğinizi asla bilemezsiniz, özellikle de benim gibi çağın gerisindeyseniz," diye espri yapıyor ve Bill Murray ve Chris Stapleton gibi ünlülerin müdavimleri olduğunu rahatça ortaya koyuyor.

GÜNEY MİSAFİRPERVERLİĞİ

Güney misafirperverliği kavramı Nashville'de de klişe gibi durmuyor. Yabancılar, hareketli metropolde arkadaş gibi davranıyorlar ve siz kahve beklerken sohbete başlamaktan fazlasıyla mutlu oluyorlar. Avustralyalı aktör Nicole Kidman ve rock yıldızı eşi Keith Urban gibi dünyaca ünlü yıldızların, evleri dedikleri şehirde akşam yemeğinin tadını çıkarırken sıklıkla gösterişten uzak bir şekilde görüntülenmesinin nedeni budur.

Hattie B's, Amerika'da patlama yaşayan bir aile işletmesi olan tavuk lokantası. 'Shut the Cluck Up' baharatını deneyecekseniz bir top vanilyalı dondurma almayı unutmayın. Bu seçkin ama uygun fiyatlı restoran ağız sulandıran biftekler servis ediyor ve ağzınızı sulandıracak eski usul bir salata barı bulunuyor. Hatta köşede bir ünlü bile görebilirsiniz.

Nashville'deki klasik üslupla, yolun hemen bir dakika ilerisinde "Santa's Pub" var bir karavanın içinde çok ucuz biralar sunan ünlü bir bar. Şanslıysanız bu meyhanede bir ünlüye rastlayabilirsiniz. Geçtiğimiz yıl Ed Sheeran, müşterilerine doğaçlama bir karaoke konseri verdi. Hemen yan tarafta, Grammy ödüllü rock grubu Jars of Clay'in eski solistinin işlettiği komik boyutlarda bir berber dükkanı olan 'The Handsomizer' var.

Eğer viski tutkunuysanız, şehir merkezinden 90 dakikadan daha az bir mesafede Jack Daniel's HQ var. Damıtımevi her yıl milyonlarca kasa kaliteli içki gönderiyor ve sizi konuşamaz hale getirecek (ve biraz da çakırkeyif edecek) bir tur sunuyor.

Güney misafirperverliğini her noktada görebiliyorsunuz. Nashville ne kadar büyürse büyüsün her zaman insanların birbirlerine yardım etmeye istekli olduğu o yerel hissiyatı taşıyacaktır.

Evet, Indiana'dan bir haftalığına Amerika'ya gittim ve sadece Nashville'i ziyaret ettim. Ve bunu tekrar yapmak için gözümü kırpmam.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com