İşte Izgara İçin En İyi Sebzeler ve Nedenleri

Yaz aylarında ızgara sezonu tüm hızıyla devam ederken, hamburger, sosisli sandviç ve sosis gibi standart ızgara lezzetlerinin ötesine geçmek isteyebilirsiniz. Bunu da en iyi sebzelerle yapabilirsiniz. Şeflerden en iyi ızgara sebze önerileri...

İşte Izgara İçin En İyi Sebzeler ve Nedenleri
11 Ağustos 2024 - 07:54

Sebzeler geleneksel bir barbekü yemeği olmasa da, aslında yemeğe biraz renk katmanın harika bir yolu ayrıca ana yemek olarak da tüketilebilir.  İki şef,  sebzeleri ızgarada pişirmenin yollarını ve ızgarada en iyi lezzeti ortaya çıkarmak için kullandıkları teknikleri paylaştı. İşte o teknikler...

1. Ateşi biraz azaltın

Oregon eyaletinin Portland kentindeki Amaterra'nın baş şefi Jami Flat, teorik olarak hemen hemen her sebzenin ızgarada pişirilebileceğini söyledi. Flatin ızgara yaparken verdiği en büyük tavsiye, ızgara yapılacak sebzenin büyüklüğüne bağlı olarak kullanılan ısının ayarlanması. Flat, farklı sebzelere farklı şekilde yaklaşılması gerektiğini söyledi ve ekledi: "Her malzemeye uyan tek bir teknik yoktur. Izgarada geçirilen zaman ve sıcaklık, onunla ne yapmak istediğinize bağlı olarak değişecektir. Mesela, kabak veya patlıcanı içini kabuğundan ayırmak amacıyla ızgara yapabilirsiniz. Bunun için düşük ısı gerekir."

2. Izgaranızı ve sebzelerinizi akıllıca seçin

Flat'in bir diğer önerisi ise sebzeleri ve ızgarayı mutlaka iyi seçmek. Daha yüksek nem oranına sahip yiyecekleri ızgara yapmak için farklı bir şekilde yaklaşılması gerekiyor. Onlar son derece sıcak bir yüzeyde ızgara yapılmalı. Bunun için de nasıl bir ızgara kullanıldığı çok önemli.

3. Kömürleşmeyi seven sebzeler

James Beard ödülüne aday gösterilen şef, restoran işletmecisi, mutfak diplomatı ve yazar William Dissen, en sevdiği ızgara sebzelerin "kabak, brokoli, kuşkonmaz, patates, biber ve soğan" olduğunu söyledi.

Dissen, "Bu sebzeler iyi bir kömürleşmeyi sever ve ızgaradan çıkan dumanın aromasıyla daha da zenginleşir" dedi.

4. Basit bir marine seçin

Dissen, ızgara sebzelerin lezzetini daha da artırmanın bir yolunun basit bir marine sos kullanmak olduğunu, hatta limon suyu veya sirke gibi bir şey kullanabileceğinizi söyledi. 

Dissen, "Babam çocukken her zaman hızlı bir marine yapmak için bir şişe Newman's Own balzamik sirke sosu ve İtalyan sosu kullanırdı, sonra da sebzelerle birlikte ızgaraya koyup asitlik, bitkisel tat ve yağ eklerdi" dedi. 

5. Sadece deneyin

Ustalar son olarak ızgara yapmaktan çekinenlere ortak tavsiyelerinde "sadece deneyin" çağrısında bulundular.  Patatesleri haşlamak veya fırınlamak yerine ızgarada ızgara patates salatası veya fırında patates salatası yapın. İnternetten standart bir tarif arayın ve neyin işe yaradığını görün.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com