İTÜ Vefa Takımı, ABD'deki Roket Yarışmasında Dünya Birincisi!

Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenen Spaceport America Kupası'nda İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vefa Takımı büyük bir başarıya imza attı.

İTÜ Vefa Takımı, ABD'deki Roket Yarışmasında Dünya Birincisi!
23 Haziran 2024 - 14:43 - Güncelleme: 23 Haziran 2024 - 14:50

Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenen Spaceport America Kupası'nda İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vefa Takımı büyük bir başarıya imza attı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İTÜ Vefa Takımı’nın 10 bin feet kategorisinde birincilik kazandığını duyurdu. 

Yarışmaya 20 ülkeden 152 takım katılırken, 10 bin feet kategorisinde 83 takım yarıştı ve İTÜ Vefa Takımı tüm rakiplerini geride bırakarak birinci oldu.

Bakan Kacır, sosyal medya hesabından "Gurur Duy Türkiye" etiketiyle yaptığı paylaşımda, İTÜ Vefa Takımı’nı Princeton, Stanford ve George Washington University gibi prestijli üniversiteleri geride bırakarak elde ettikleri bu büyük başarıdan dolayı tebrik etti.

Kacır, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Roketçilerimiz şampiyon oldu. İTÜ Vefa takımı; ABD’de düzenlenen, 20 ülkeden 152 takımın katıldığı Spaceport America Kupası roket yarışmasında, 83 takımın yarıştığı 10.000 feet kategorisinde 1. oldu. Princeton, Stanford, George Washington University gibi okulları geride bırakan İTÜ Vefa Takımını yürekten kutluyorum."

Bu büyük başarı, Türkiye'nin genç bilim insanları ve mühendislerinin dünya sahnesinde ne kadar yetenekli ve azimli olduklarını bir kez daha kanıtlamış oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com