İzmir'de ABD Askerinin Başına Çuval Geçirildi!

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük amfibi hücum gemilerinden biri olan USS Wasp, İzmir Limanı’na demirledi. Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup, gemide görevli olduğu öne sürülen Amerikan askerine saldırarak başına çuval geçirdi.

İzmir'de ABD Askerinin Başına Çuval Geçirildi!
02 Eylül 2024 - 18:56 - Güncelleme: 02 Eylül 2024 - 19:10

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük amfibi hücum gemilerinden biri olan USS Wasp bugün İzmir Limanı’na demirledi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, gemi 1-5 Eylül tarihleri arasında İzmir’de kalacak.

Amerikan Askerine Çuval Geçirildi!

Gemiye yönelik tepkiler hızla büyürken, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup, gemide görevli olduğu öne sürülen Amerikan askerine saldırarak başına çuval geçirdi. TGB üyeleri, eylem sırasında “Yankee go home” sloganları attı ve olayı sosyal medya üzerinden duyurdu.

13 Kişi Gözaltında!

Olayın ardından polis ekipleri hızlı bir şekilde müdahalede bulundu. TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin’in de aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler sağlık kontrolünden sonra Alsancak Karakolu’na götürüldü. Avukatlar, gözaltı işlemlerini takip etmek üzere karakola geldi.

Yetkililer, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı ve güvenlik önlemlerini artırdı. İzmir’deki bu gelişmeler, hem yerel hem de ulusal medyada geniş yankı uyandırırken, Amerikan gemisinin liman ziyaretine yönelik tepkiler sürüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com