Joe Biden, soykırıma suç ortağı olduğu iddiasıyla dava edildi

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik sürdürdüğü politikalara yardım ettiği iddiasıyla dava edilen ilk Amerikan başkanı oldu. Davada, Biden'ın yanı sıra Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken de davalılar arasında bulundu.

Joe Biden, soykırıma suç ortağı olduğu iddiasıyla dava edildi
27 Ocak 2024 - 19:38 - Güncelleme: 27 Ocak 2024 - 19:44

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, İsrail rejiminin Gazze Şeridi'ne karşı sürdürdüğü iddia edilen soykırım savaşına yardım ettiği nedeniyle dava edildi. Biden, soykırıma suç ortaklığı yapmaktan dava edilen ilk Amerikan başkanı olarak tarihe geçti.

Davanın ilk duruşması California Oakland'daki federal adliyede görüldü. New York merkezli bir hukuki savunuculuk kuruluşu olan Anayasal Haklar Merkezi (CCR) tarafından Kasım ayı ortasında açılan davada, insan hakları kurumları ve Filistinli ABD vatandaşları davacılar arasında yer aldı.

Davada ayrıca ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken da yer aldı.

Dava dilekçesinde, "Eğer bir soykırımın ortaya çıkmasını engellemeye yönelik yasal sorumluluk bir anlam ifade ediyorsa mahkemelerin bu temel uluslararası hukuk ilkelerini uygulama konusunda bir rol ve sorumluluğa sahip olması gerekir" ifadeleri yer aldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com