Kadınların Uzun Yaşam Sırrı: Haftada Bir Cinsel Birliktelik!

Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan yeni bir araştırma, haftada en az bir kez seks yapan kadınların, daha uzun yaşama eğiliminde olduklarını ortaya koydu.

Kadınların Uzun Yaşam Sırrı: Haftada Bir Cinsel Birliktelik!
31 Temmuz 2024 - 23:30 - Güncelleme: 31 Temmuz 2024 - 23:34

Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan yeni bir araştırma, haftada en az bir kez seks yapan kadınların, daha uzun yaşama eğiliminde olduklarını ortaya koydu. Walden Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen çalışmanın bulguları, seksin sağlık üzerindeki olumlu etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi. Araştırmaya göre, düzenli cinsel ilişki, kadınların yaşam süresini uzatıyor.

Ölüm Riskini Azaltıyor!

Çalışmada, 20-59 yaş aralığındaki kadınların cinsel aktivite düzeyleri incelendi. Haftada bir kereden az seks yapan kadınların, haftada bir veya daha fazla seks yapanlara kıyasla beş yıl içinde ölüm riskinin %70 oranında arttığı belirlendi. Bu durumun, az seks yapan kadınlarda iltihaplanma ile bağlantılı bir proteinin seviyelerinin yükselmesine yol açtığı ve bu proteinin sağlıklı hücrelere zarar verdiği ifade edildi.

Pennsylvania'daki Walden Üniversitesi'nden araştırma ekibinin vurguladığına göre, düzenli seks kalp sağlığını iyileştiriyor, kalp atış hızı değişkenliğini azaltarak kan akışını artırıyor. Ayrıca, seksin daha iyi uyku, gelişmiş beyin fonksiyonları ve genç görünme gibi pek çok sağlık yararı sunduğu belirtildi.

Çalışmanın yazarlarından Dr. Srikanta Banerjee, "Seks, endorfin salgılarak ciddi sağlık sorunlarını önleyebilir" dedi. 

Erkekler De Durum Farklı

Ancak, araştırma erkekler için farklı sonuçlar ortaya koydu. Aşırı seks yapan erkeklerin sağlık riskleri üzerinde olumsuz etkiler gözlemlendi. Erkeklerde yüksek cinsel aktivitenin kalp damar hastalıkları riskini artırdığı ve ölüm oranını yükselttiği bulundu. Araştırmaya göre, cinsel ilişki sıklığı erkeklerde ölüm riskini kadınlara göre 6 kat daha fazla artırıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com