Kaliforniya Çöküyor! 2 Yılda 500 Bin Kişi Gitti

Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya eyaletinden son iki yılda 500 bin kişinin gittiği ve insanların gitmeye devam ettiği belirtiliyor. Peki nedeni ne?

Kaliforniya Çöküyor! 2 Yılda 500 Bin Kişi Gitti
29 Ağustos 2024 - 13:01 - Güncelleme: 29 Ağustos 2024 - 14:26

Bir ülke olsaydı dünyanın 5. büyük ekonomisi olurdu Kaliforniya. Ama 2 yılda 500 bin kişi kaybetti ve insanlar hâlâ kaçmaya devam ediyor. İşte siyaset ve açgözlülüğün dünyanın en güzel yerini nasıl mahvettiğine dair fikirler...

Evsizliğin, suçun ve ezici vergilerin olduğu distopik bir cehenneme dönen Kaliforniya şimdilerde bunun sonuçlarıyla yüzleşiyor.  Peki bu kitlesel göçü ne yönlendiriyor?

Birincisi, hayat pahalılığı saçma sapan bir hal aldı. Kaliforniya'da ortalama ev fiyatı 785 bin dolardan başlıyor artık. Bu rakam 336 bin dolara ev alınabilen Teksas'ın 2,3 katı.

İkincisi? Ezici vergiler. Kaliforniya, ülkenin en yüksek eyalet gelir vergisine (13.3 %) - sahip. Teksas ve Florida da dahil olmak üzere 9 eyalette sıfır gelir vergisi var. Hükümetin açgözlülüğü kitlesel bir göçü körükledi.

Kaliforniya'da işler bile bitti; 2018'den bu yana 441 şirket merkezi taşındı. En çok gittikleri yerler? Teksas, Florida, Tennessee.

Teknoloji devleri bile gemiyi terk ediyor; Elon'un SpaceX genel merkezini Teksas'a taşıdı, ve X'in genel merkezi Austin'e taşınıyor.

"Ailelere ve şirketlere saldıran" yasalar ise maalesef bardağı taşıran son damla oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com