Kaliforniya'ya Yazın Ortasında Kar Yağdı

Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya eyaleti Sierra Nevada sıradağlarına alışılmadık derecede güçlü ve nadir görülen bir kar sistemi nedeniyle kar yağdı. Altın Eyalet olarak adlandırılan bölgeye 20 yılı aşkın bir süredir ağustos ayında ilk kez kar yağdı.

Kaliforniya'ya Yazın Ortasında Kar Yağdı
26 Ağustos 2024 - 09:36 - Güncelleme: 26 Ağustos 2024 - 09:49

Alışılmadık derecede güçlü ve nadir görülen bir kar sistemi cumartesi günü erken saatlerde Kaliforniya'nın Sierra Nevada sıradağlarına yağdı ve bu Altın Eyalet olarak adlandırılan bölgeye 20 yılı aşkın bir süredir ağustos ayında ilk kez kar yağdı.

Madera ilçesi şerif yardımcısı Larry Rich, Sierra Nevada'daki Yosemite ulusal parkının güney doğusunda bir gözetleme noktası olan Minaret Vista'da ağustos ayında kar görmenin “kesinlikle beklenmedik” olduğunu söyledi.

Rich yaptığı açıklamada, “Doğum gününüzü yaz ortasında bir kış harikalar diyarı ile çevrili olarak geçirmek her gün mümkün olmuyor. Bu benim için unutamayacağım bir gün ve bu bölgede hizmet etmeyi neden sevdiğimin eşsiz bir hatırlatıcısı oldu. Burada çalışmayı bu kadar özel kılan o anlardan sadece biriydi” dedi.

KORUNAN ALANLAR

Doğal güzelliğiyle dünya çapında ünlenen Sierra Nevada, ülkenin en simgesel yerlerinden, parklarından ve rekreasyon alanlarından bazılarını barındırıyor. Sierra Nevada'da etkileyici 12 milyon dönümlük kamu arazisi saklı ve koruma grupları, daha fazlasını korumak için sürekli olarak yollar bulmaya çalışıyor. Bölgeye ağustos ayında yağan bu kar iklim değişikliğinin boyutunu da gösler önüne ermesi bakımından önem taşıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com