Kamyona Çarpan Tren Raydan Çıktı 100 Kişi Yaralandı

Rusya’nın Güney Volgograd bölgesinde, 800 yolcu taşıyan bir tren, demir yolu kavşağında bir kamyonla çarpışarak raydan çıktı.

Kamyona Çarpan Tren Raydan Çıktı 100 Kişi Yaralandı
29 Temmuz 2024 - 23:25 - Güncelleme: 29 Temmuz 2024 - 23:38

Rusya’nın Güney Volgograd bölgesinde, 800 yolcu taşıyan bir tren, demir yolu kavşağında bir kamyonla çarpışarak raydan çıktı. Olayda en az iki kişi hayatını kaybederken, 100’e yakın kişi de yaralandı.

Kazanın, Moskova’nın yaklaşık 1200 kilometre güneyindeki Kotelnikovo istasyonu yakınlarında meydana geldiği belirtildi. Tataristan’ın Kazan kentinden Karadeniz kıyısındaki Adler şehrine giden trenin sekiz vagonu raydan çıktı. Olay sonrası, vagonların demir yolunun kenarında bükülmüş ve hırpalanmış halde bulunduğu dramatik görüntüler sosyal medyada yayımlandı.

Acil Durumlar Bakanlığı, kazanın hemen ardından olay yerine 324 acil durum çalışanı ve iki adet Mi-8 tipi helikopter sevk etti. Yolcular, vagonlarda sıkışırken, diğer yolcular acil servisler gelene kadar kurtarma çalışmalarına katıldı. Bazı yolcuların trenin altında mahsur kaldığı bildiriliyor.

Bir görgü tanığı, "Bu tam bir kabus. İnsanlar dışarı çıkmaya çalışıyor, bu bir kabus," derken, başka bir tanık, "Vagonlar çökmüş durumda. Bak, insanlar dışarı tırmanıyor, ne korkunç," ifadelerini kullandı.

Yaralılardan bazıları, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Ağır yaralanan kamyon şoförü Aslambek Usmatov’un durumu kritik olarak rapor edildi.

Kazanın meydana geldiği bölgede yapılan incelemelerde, raydan çıkan trenin vagonlarının yan yatmış durumda olduğu görüldü. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı ve İçişleri Bakanlığı sözcüsü İrina Volk, "Olayın tüm koşulları ortaya çıkarılıyor," dedi.

Olayın detayları ve yaralıların durumu hakkında güncellemeler yapılmaya devam edecek. Rusya’da meydana gelen bu trajik kaza, tren güvenliği konusundaki tartışmaları alevlendirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com