Kanada Sınırındaki Sarı Taksiler, ABD'ye Göçmen Taşıyor!

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinin kuzeydoğusundaki Clinton County'de bulunan Mountain Mart, Kanada sınırını yasadışı olarak geçen göçmenleri özel araçlarla ABD'ye getiriyor.

Kanada Sınırındaki Sarı Taksiler, ABD'ye Göçmen Taşıyor!
27 Temmuz 2024 - 17:26 - Güncelleme: 27 Temmuz 2024 - 17:32

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinin kuzeydoğusundaki Clinton County'de bulunan Mountain Mart, Kanada sınırını yasadışı olarak geçen göçmenlerin New York City'ye ulaşmak için kullandıkları önemli bir nokta haline geldi. 

Clinton County Şerif Ofisi'nden Baş Yardımcı Nicholas Leon, "Bölgede bulunan sarı taksilerin farkındayız. İnsanları almak için bir sınır operasyonu olduğunu da biliyoruz," dedi. 

Göçmenler Özel Olarak Karşılanıyor!

Göçmenlerin, Kanada sınırını geçtikten sonra Mountain Mart'ta taksi, paylaşımlı araç ve özel sürücüler tarafından karşılandığı belirtiliyor. Bu sürücüler, göçmenleri yaklaşık beş saat süren, 300 millik bir yolculukla New York City'ye taşıyor. Bu hizmetin bedeli ise kişi başı 130 ila 150 dolar arasında değişiyor.

Mountain Mart, aynı zamanda Trailways gibi charter otobüslerinin New York City'deki Port Authority Otobüs Terminali'ne doğrudan seferler düzenlediği bir durak olarak da hizmet veriyor. Plattsburgh'daki bu benzin istasyonu, göçmenlerin yolculuk sırasında terk ettikleri kirli ayakkabılarla dolu.

Clinton County, Kanada ve Amerika arasında net sınır işaretlemelerinin bulunmadığı geniş bir alana sahip. Bu durum, yasa dışı sınır geçişlerini kolaylaştırıyor. Champlain kasabasının belediye başkanı Thomas Trombley, "Burası, Amerika'ya bir arka kapı," diye tanımlıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com