Kanser Riskini Ortadan Kaldırmanın En Basit Yolu

Her gün yapılan küçük egzersiz kanser riskini azaltıyor. Ne kadar süre ile egzesiz yapmanın kanser riskini azaltacağı ise gerçekten ilginç.

Kanser Riskini Ortadan Kaldırmanın En Basit Yolu
04 Eylül 2024 - 11:30 - Güncelleme: 04 Eylül 2024 - 11:48

Fitness uzmanı, günde küçük miktarda egzersiz yapmanın kanser riskini azaltabileceğini söylüyor.

Beslenme bilimci ve profesyonel vücut geliştirmeci Dr. Layne Norton, “günde dört dakikalık yoğun aktivitenin” bir bireyin kanser riskini büyük ölçüde azaltacağını iddia etti.

Norton, "Egzersiz, kilo kaybından bağımsız olarak tüm sağlık parametrelerinizi iyileştirecek en önemli şeylerden biridir" dedi.

ŞİDDETLİ FİZİKSEL AKTİVİTE

Norton , geçen yıl  JAMA Oncology'de yayınlanan bir araştırmaya atıfta bulunarak , araştırmacıların gün boyunca belli zamanda "şiddetli fiziksel aktivitenin" kanser riskini yüzde 20 oranında azaltabileceğini bulduğunu söyledi.

Fitness uzmanı, "Buna iğrenç derecede küçük bir miktar dediğim için başım derde girdi, ama gerçekten öyle" dedi.

Araştırmada, günde "10 dakika" egzersiz yapmanın kanser riskini yüzde 30 oranında azalttığının tespit edildiğini aktardı.

Araştırmada ayrıca günde sadece üç kısa süreli egzersizin, kanser ve kanserden ölüm riskini yüzde 40, kalp hastalığından ölüm riskini ise yüzde 50 azaltabildiği bulundu. 

TEMPOLU YÜRÜYÜŞ

Beslenme bilimci, "Günde sadece 30 dakika tempolu yürüyüş yaparsanız harikalar yaratırsınız" dedi.

Norton, "Çok kısa süreli egzersizlere bakan randomize kontrollü denemelerimiz var ve glikoz metabolizmasında, kan lipitlerinde, iltihaplanmada ve şimdi de bilişsel konularda iyileşmeler görüyoruz" dedi.

Fitness gurusu ayrıca kısa süreli egzersizin zihinsel sağlığı iyileştirdiğinin gösterildiğini söyledi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com