Kasırga Debby, Florida Sahiline 1 Milyon Dolarlık Kokain Savurdu

Amerika Birleşik Devletleri'nde yetkililer, pazartesi sabahı Kasırga Debby'nin Körfez Kıyısı'ndaki Big Bend bölgesini vurmasının ardından Florida Keys'teki bir plaja 1 milyon dolardan fazla değerinde kokain vurduğunu söyledi.

Kasırga Debby, Florida Sahiline 1 Milyon Dolarlık Kokain Savurdu
06 Ağustos 2024 - 06:32 - Güncelleme: 06 Ağustos 2024 - 07:42

ABD Sınır Devriyesi, sabahın erken saatlerinde 1. kategori kasırga olarak karaya ulaşan Debby'nin, saatteki hızı 80 mili bulan rüzgarlar nedeniyle kıyıya 24'ten fazla 31 kiloluk kokain paketi taşıdığını söyledi.

ABD Sınır Devriyesi'nin geçici baş devriye ajanı Samuel Briggs II, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Kasırga Debby, Florida Keys'teki bir plaja 25 paket kokain (32 kg) savurdu" dedi. Uyuşturucunun sokak değerinin 1 milyon doların üzerinde olduğunu söyledi.

Plajda yaşayan bir kişi uyuşturucuyu çöp poşetinin içinde, sahilde kıyıya vuran yosun, yaprak ve diğer döküntülerin arasında buldu.

Uyuşturucuya el koyan ABD Sınır Devriyesi, kokainin büyük ihtimalle Debby Kasırgası nedeniyle kıyıya sürüklendiğini söyledi.

Adam, kıyıya vuran uyuşturucu maddeyle ilgili yetkililerle temasa geçti ve ABD Sınır Devriyesi pahalı paketlere el koydu.

Haziran ayında da, Kuzey Florida'daki bir plajda deniz kaplumbağası yuvalarını arayan bir kişi, bunun yerine 4 milyon dolar değerinde kokain blokları bulmuştu.

Yapılan keşif, uyuşturucunun normalde kıyıya vurduğu yerden çok daha kuzeyde bulunan Nassau County'ye ulaşmasının nadir görülen bir durum olduğunu söyleyen kolluk kuvvetlerini şaşkına çevirdi.

Bu arada, daha sonra tropikal fırtına olarak sınıflandırılan Debby'nin Florida'dan kuzeye doğru Georgia, Kuzey Carolina ve Güney Carolina'ya doğru ilerlerken şiddetli yağmur ve sel getirmesi bekleniyor.

Florida Valisi Ron DeSantis, eyaletteki 61 ilçede olağanüstü hal ilan etti; 274.000'den fazla hanenin elektriği kesildi.

Fırtınada en az dört kişi öldü , bunların arasında ailesinin evinin üzerine ağaç devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 13 yaşındaki bir çocuk da var.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com