Kaybolan Telefonu Bulmanın En Kolay Yolu

Kaybolan bir telefonu bulmak eskisi kadar zor değil. Yapmanız gereken bir uygulamayı indirmek ve oraya giriş yapmak. Ancak dikkat etmeniz gereken birkaç husus da yok değil. Peki onlar neler? Kaybolan bir telefon en kolay nasıl bulunur?

Kaybolan Telefonu Bulmanın En Kolay Yolu
28 Temmuz 2024 - 05:22

Neredeyse çağımızın en büyük kabuslarından biri haline gelen kaybolan telefon kabusu için birkaç çözümden biri Cihazımı Bul uygulaması. Bu uygulama ile telefonunuzu çok kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Ancak altını çizmeliyiz ki bu uygulama sadece Android telefonları bulabiliyor ve bunun için de önceden yapmanız gereken şeyler var.  

Birincisi telefonunuzda mutlaka "kaybolduğunda cihazımın bulunmasına izin ver" seçeneğinin açık olması lazım. Eğer açık değilse mutlaka kaybolmadan açın. Bu özellik ise ayarlar kısmından açılıyor. Android'in farklı sürümlerinde farklı şekilde bulunuyor bu özellik. Bu özelliği Ayarlar'da bulabilirsiniz. Ayarlardan sonra gizlilik güvenlik bölümünde de olabiliyor bazı sürümlerde.

Kayıp cihazın bulunması için gereken ikinci şey ise o telefonun kullanıldığı gmail hesabının kullanıcı adı ve şifresi.  Eğer şifre ve kullanıcı adı varsa başka bir telefona Play Store'dan Cihazımı Bul  uygulamasını indirin. 

Ardından uygulamayı açın ve misafir olarak oturum aç seçeneğini tıklayın. Çıkan sayfaya kayıp telefonda kullanılan gmail adresini ve ardından şifreyi girin ve artık burada  telefonlarınızı görebilirsiniz.  Kayıp telefonunuz internete bağlı ise konumu haritada görebilirsiniz. Burada size, ses çal, fabrika ayarlarına dön, güvenliği sağla ve sil gibi seçenekler de sunulacaktır. İstediğiniz bir seçeneği kullanbilir ya da gidip telefonunuzu haritada gösterilen yerden alabilirsiniz.

Cihazımı Bul hizmetini ayarlayarak telefonunuz, tabletiniz, Wear OS kol saatiniz, kulaklığınız veya takip cihazı takılı bir eşyanızı kaybettiğiniz durumlara hazırlıklı olabilirsiniz.

DİĞER CİHAZLARI EKLEME

Cihazımı Bul uygulaması ile sadece cep telefonunuzu ya da tabeltinizi değil kulaklık akıllı saat gibi aksesuarlarınızı da bulabilirsiniz. Peki bu aksesuarlar nasıl eklenir? 

Telefonunuzda şunları yapın:
Bluetooth'u açın.
Konum'u açın.
Yeni cihazı kurun.
Chromecast, Wear OS saatlerini, diğer Android telefonları ve tabletleri veya Hızlı Eşleme ile çalışan aksesuarları kurabilirsiniz. Hızlı eşleme ile çalışan aksesuarların kutularında bu bilgi yer alır. Ayrıca, birçoğunda "Made by Google" (Google tarafından üretildi) veya "Made for Google" (Google için üretildi) ibaresi de bulunur. Aksesuarları Google Store'da bulun.   
Henüz kurulumu yapılmamış olan yeni bir cihazı açın. Cihazı eşleme moduna getirin.
Telefonunuzun ekranını açın.
Telefonunuza, bu yeni cihazın kurulmasıyla ilgili bir bildirim gelir.
Bildirime dokunun.
Ekranda gösterilen adımları uygulayın.

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com