Kimyasal Tesiste Yangın Çıktı: 17 Bin Kişi Tahliye Edildi!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Georgia eyaletinde bulunan Conyers bölgesindeki bir kimyasal tesiste yangın çıktı. Bölgede yüksek düzeyde klor gazı tespit edilirken, 17 bin kişi tahliye edildi.

Kimyasal Tesiste Yangın Çıktı: 17 Bin Kişi Tahliye Edildi!
01 Ekim 2024 - 21:53 - Güncelleme: 01 Ekim 2024 - 22:01

Amerika Birleşik Devletleri'nin Georgia eyaletinde bulunan Conyers bölgesindeki bir kimyasal tesiste çıkan yangın, bölgedeki hava kalitesini tehlikeye atarak büyük bir endişe yarattı. Yangın, olayın ardından kısa bir süre içinde kontrol altına alındı ancak hava kalitesi ölçümlerinde "zararlı ve tahriş edici" klor gazı tespit edildi.

Yetkililer, olayın ardından 90 bini aşkın kişiye bulundukları yerlerde kapalı kalmaları ve havalandırma sistemlerini kapatmaları yönünde acil uyarılar yaptı. Yangının dumanında tespit edilen klor gazının insan sağlığına zarar verebileceği vurgulandı.

17 Bin Kişi Tahliye Edildi!

Bölge sakinlerinin, kapı ve pencereleri kapatarak iç mekanlarda kalmaları istenirken, yangın nedeniyle yaklaşık 17 bin kişinin güvenlik nedeniyle tahliye edildiği bildirildi. Eyalet yetkilileri, klor gazının solunmasının potansiyel sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, halkın dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

Yangının nedenine dair henüz net bir bilgi verilmezken, yetkililerin olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com