Kısa Sürede Vücudu Form Sokan 3 Temel Alışkanlık

Amerika Birleşik Devletleri Georgia eyaletinde kadınlara yönelik kilo verme koçluğu yapan Jenna Rizzo, edinilecek 3 temel alışkanlık ile artık forma girmenin çok kolay olduğunu söyledi. Rizzo, sonbaharda da fit kalabileceğini belirterek 3 önerisini sıraladı.

Kısa Sürede Vücudu Form Sokan 3 Temel Alışkanlık
15 Ağustos 2024 - 11:21 - Güncelleme: 15 Ağustos 2024 - 11:43

İnternette birbirinde çok farklı kilo verme yöntemi görmüşsünüzdür. Bu önerilerin çoğu sinir bozucu olabilir oysa kilo vermek ve forma girmek için o kadar da karmaşık şeyler yapmaya gerek yok. Kadınlara yönelik kilo verme koçluğu yapan Jenna Rizzo, yapılması gereken 3 şeyi sırladı.

1. Güç antrenmanına başlayın

Rizzo'nun kilo verme konusunda 1 numaralı önerisi kuvvet antrenmanlarına başlamak. Spor salonunda saatlerce kardiyo yaparak değerli zamanınızı boşa harcamanıza gerek olmadığını belirten Rizzo, "Güç antrenmanı yaptığınızda, belirli kaslara odaklanabilirsiniz" dedi.

Rizzo'ya göre, güç antrenmanı, kardiyo antrenmanı kadar kaloriyi anında yakmasa da kas dokusu oluşturur ve bunu korumak için de zamanla daha fazla enerji ve kaloriye ihtiyaç duyulur.

2. Kalori ve protein alımınızı takip edin

Uzmanlar, kilo kaybının vücudun kalori açığı içinde olması, yani tükettiğinden daha fazla kalori harcanması durumunda gerçekleştiği konusunda hemfikir.

Rizzo, bu açığı kapatmanın ve sağlıklı kilo kaybını yeterli proteinle desteklemenin önemini vurguluyor ve "Kilo vermek için kalori açığında olmalısınız ve verdiğiniz kilonun kas değil yağ olmasını sağlamak için yeterli protein tüketmelisiniz" diyor.

3. Bir yatma vakti rutini oluşturun ve buna sadık kalın

Konu zayıflamaya geldiğinde, Rizzo uykuyu saymanın kalori saymak kadar önemli olduğunu vurguluyor ve "Uyku kilo kaybı için çok önemli ve çoğu insan yeterli uyku almıyor" dedi. 

Rizzo'ya göre sıkı bir uyku programı benimsemelisiniz. Güzel bir uyku vakti ritüeli yaratarak her gece en az yedi saat uyuyacaksınız. Rizzo'nun uyku önerisi, uykunun kilo vermede diyet kadar önemli olduğunu gösteren araştırmalarla örtüşüyor.

Uyku üzerine yapılan bir araştırmaya göre, geceleri yedi saatten az uyuyan kişilerin en kaotik beslenme düzenlerine sahip olduğu, diyetlerini bozmaya daha yatkın oldukları ve en az yedi saat uyuyanlara göre haftalık alkol tüketim sınırlarını aşma olasılıklarının daha yüksek olduğu bulundu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com