Kral Charles New York'ta Daire Aldı

Amerika Birleşik Devletleri New York'ta bulunan lüks gayrimenkullerde kraliyet etkisi yaşanıyor. İddiaya göre lüks bir gayrimenkulu hem de Amerika'ya tabiri caizse kaçan Sussex çifti ile hala tam barışmamışken satın alan Kral Charles piyasayı hareketlendirdi. Mülkte kimin ikamet edeceği şimdilik belirsiz.

Kral Charles New York'ta Daire Aldı
12 Temmuz 2024 - 12:16 - Güncelleme: 12 Temmuz 2024 - 13:02

İngiltere Kralı III. Charles'ın, yakın zamanda satın aldığı bir mülkün tapu senedinde isminin görülmesinin ardından New York'taki lüks gayrimenkullerde kraliyet etkisi yarattığı anlaşılıyor. Tapuda Kanada'nın ülke adına bir satın alma işlemi olarak belirtilmesi nedeniyle, mülkte kimin ikamet edeceği henüz belli değil.

New York Post'un haberine göre Kral Charles, 111 W. 57th St. adresindeki New York'taki büyük bir gayrimenkulü 6,63 milyon dolara satın aldı. Binanın tarihi Steinway Hall bölümünün 11. katındaki 11A numaralı mülk, üç yatak odası ve 4,5 banyosu olan 3.601 fit karelik bir daire. Ayrıca şehir manzarası ve gösterişli bir yüzme havuzuna ve saunaya erişimi var.

MAJESTELERİ İBARESİ VAR

Kayıtlar, New York'taki Kanada konsolosluğunda kıdemli ticaret komiseri ve ticaret ve yatırım müdürü olan Robert McCubbing'in, tapuyu Kral Charles adına imzaladığını ve tapuda mal sahibi olarak "Dışişleri Bakanı Tarafından Temsil Edilen Kanada Kralı Majesteleri" ibaresinin yer aldığını gösteriyor.

Tesiste ayrıca özel kabinleri olan 25 metrelik iki şeritli yüzme havuzu, ayrı sauna ve bakım odaları, asma katlı terası olan iki kat yüksekliğinde fitness merkezi, özel yemek odası ve şefin yemek mutfağı ile geniş balkonlu sakinler salonu bulunuyor. Konutta kimin oturacağı belirsizliğini koruyor. 

Forbes dergisi uzmanlarla ve emlakçılarla yaptığı araştırmada İngiltere Kralı 3. Charles İngiltere, Galler ve Romanya'da 7 saray, 10 kale, 12 ev, 56 kulübe ve 14 antik kalıntıya hükmediyor. 

ÇOK ÜNLÜ BİR BİNA

Steinway Hall, dünyanın en ünlü piyano üreticilerinden biri olan Steinway & Sons'un New York City'de bulunan tarihi bir binasıydı. 1866 yılında inşa edilen bu bina, Steinway & Sons'un konser ve etkinlikler için kullanılan bir salonu olarak hizmet verdi. 

Steinway Hall, zamanla klasik müzik konserleri, resital ve piyano performanslarına ev sahipliği yapmıştır. Ayrıca piyano ustalarının ders verdiği ve genç yeteneklerin yetiştiği bir merkez oldu. 

2016 yılında ise Steinway & Sons, New York'taki eski merkezini terk ederek yeni bir showroomsa taşındı. Ancak tarihi önemi nedeniyle eski Steinway Hall binası korunmuş ve kültürel miras olarak değerlendirilmekte. Birleşik kompleks olarak ayrıca 82 katlı Steinway inşaa edilmiş ve her iki bina da konut olarak satışa sunulmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com