Listeria Bakterisi Alarmı! Binlerce Kilo Et Toplatılıyor, 2 Can Kaybı Var!

Amerika Bİrleşik Devletleri'nde listeria bakterisi alarmı! Bugün yapılan açıklamada, listeria bakterisi bulaşmış olduğu tespit edilen binlerce kilo et ürününün piyasadan toplatılmaya başlandığı bildirildi. Listeria Bakterisi 2 can aldı.

Listeria Bakterisi Alarmı! Binlerce Kilo Et Toplatılıyor, 2 Can Kaybı Var!
26 Temmuz 2024 - 21:31 - Güncelleme: 26 Temmuz 2024 - 21:37

Amerika Bİrleşik Devletleri'nde listeria bakterisi alarmı! Bugün FSIS tarafından yapılan açıklamada, listeria bakterisi bulaşmış olduğu tespit edilen binlerce kilo et ürününün piyasadan toplatılmaya başlandığı bildirildi. "Sorun, FSIS'e Maryland Sağlık Kurumu tarafından toplanan bir numunenin Listeria monocytogenes için pozitif çıktığı bildirildiğinde tespit edildi" açıklamasında bulundu.

13 Eyalette Görüldü

FSIS, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ve eyalet halk sağlığı kurumlarıyla birlikte çalışarak listeria enfeksiyonu salgınını araştırmaya devam ediyor. Dün itibariyle 13 eyalette 33 hastaneye yatış ve iki ölüm dahil olmak üzere toplamda 35 hasta tespit edildi.

Yetkililer, listeria içeren ürünlerin diğer ürünlere bulaşma riskine karşı perakende şarküterilerin tüm yiyecek ve yiyecek dışı yüzeyleri temizlemesi ve dezenfekte etmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, şarküterideki açık etlerin ve peynirlerin atılmasını tavsiye ettiler.

Listeria Bakterisi Nedir?

Listeria bakterisi, özellikle gıda kaynaklı enfeksiyonlara yol açabilen bir bakteri türüdür. En yaygın türü Listeria monocytogenes'dir ve bu bakteri genellikle süt ürünleri, çiğ etler ve işlenmiş etler gibi gıdalarda bulunabilir. Listeriosis, özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler, hamile kadınlar, yaşlılar ve bebekler için ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Listeria monocytogenes bulaşmış gıdaların tüketimi, öncelikli olarak hamile kadınlar, 65 yaş üstü bireyler ve zayıf bağışıklık sistemine sahip kişilerde ciddi bir enfeksiyon olan listeriosis'e yol açabilir. Listeriosis belirtileri arasında ateş, kas ağrıları, baş ağrısı, ense sertliği, kafa karışıklığı, denge kaybı ve bazen ishal yer alır.

Hamile kadınlarda bu enfeksiyon, düşük, erken doğum veya bebekte ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bakteri, soğuk ortamlarda da gelişebilir, bu nedenle buzdolabında saklanan yiyeceklerde bile bulunabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com