Los Angeles'de 4,4 Büyüklüğünde Deprem!

Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya eyaleti Los Angeles kentinde 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 7,5 kilometre altında gerçekleşen depremde can kaybı olmazken, sarsıntının güçlü bir şekilde hissedildiği belirtildi.

Los Angeles'de 4,4 Büyüklüğünde Deprem!
12 Ağustos 2024 - 23:05 - Güncelleme: 12 Ağustos 2024 - 23:55

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu'na göre Los Angeles'da 12:20'de 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ilk bildirilen şiddeti 4,7 idi ancak daha sonra 4,4'e düşürüldü.

Sığ deprem sadece 7,5 mil derinliğinde yaşandı ve Los Angeles'ın nüfus yoğunluğunun tam altında meydana geldi, bu nedenle nispeten düşük bir yoğunluğa sahip olmasına rağmen büyük olasılıkla geniş çapta hissedildi.

Bölgede 29 Temmuz'da Barstow yakınlarında meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem ve geçen salı günü Bakersfield yakınlarında meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan bu sarsıntı korkuttu. 

Sarsıntı Los Angeles İtfaiye Departmanı'nı deprem moduna soktu, 106 itfaiye istasyonundaki ekipler bölgelerinde incelemelerde bulundu. Departman, yaralanma veya yapısal hasarla ilgili acil bir rapor olmadığını söyledi.

Depremin merkez üssünün Los Angeles'ın Highland Park semti yakınları olduğu ve depremin yüzeyden yaklaşık 7,5 kilometre aşağıda gerçekleştiği kaydedildi. 

USGS topluluk raporlama sayfasına göre, deprem Los Angeles’ın güneyinden San Diego’ya ve doğuda Palm Springs çöl bölgesine kadar hissedildi. Los Angeles’ın yaklaşık 100 mil kuzeybatısındaki güney San Joaquin Vadisi’nden az sayıda rapor dosyalandı.

Los Angeles şehri, dünyanın en büyük deprem bölgelerinden biri olarak kabul ediliyor. Üzerinde bulunduğu San Andreas fay hattı, Türkiye'deki Kuzey Anadolu fay hattı ile benzerlik gösteriyor.  Söz konusu depremin hangi fay hattında olduğu bilinmiyor.  Amerika'daki fay hatları ve altından geçtiği eyaletler için tıklayın...
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com