Los Angeles'taki İranlılar Savaş'tan Endişeli

Amerika Birleşik Devletleri'nin California eyaletine bağlı Los Angeles kentinde kurulu 1979 İran'daki İslam Devrimi sonrası İran'dan kaçan İranlıların kurduğu bir bölge var. Adı Tahrangeles. İran-Amerikan bölgesi, Güney Kaliforniya'da yaşayan yüz binlerce Fars Amerikalı için çok önemli bir kent. Bölgede yaşayan İranlılar Cumhuriyetçilere oy verse de İran-Amerika gerginliğinden endişeli.

Los Angeles'taki İranlılar Savaş'tan Endişeli
05 Ocak 2020 - 11:20
Bölgede emlakçı olan 55 yaşındaki Farsheed Nooryani, bugün ABD'de yaşayan birçok İranlının bugün Cumhuriyetçi oy kullandığını ve muhafazakar pozisyonları destekleme eğiliminde olduğunu söyledi. Bazıları General Kasım Süleymani'nin öldürülmesini desteklerken, bazıları ise orası bizim ülkemiz yeni acılar yıkımlar istemiyoruz, diyor.
New York Times'e konuşan Nooryani'ye göre, General Süleyman'ın ölümü, İran ile Amerika Birleşik Devletleri arasında kırılma noktasının sonucu ve korkmaya başladığı Orta Doğu'daki Amerikan müdahalesinin aynı uzun tarihiyle bağlantılı olduğu. “Suleimani ile cehenneme düşmek için onu hiç umursamıyorum ve Trump'ı da umursamıyorum. Ancak bu bölgedeki gerilimleri artıracak ”dedi. “Bu yönetime ve hatta Obama'nın bu konudaki yönetimine kızgınım. ABD'nin dış politikası, özellikle Ortadoğu'da, her zaman emperyalist oldu.” diye konuştu.
Bayan Nooryani, devrim 1978'de başladığında Tahran'daki ortaokuldaydı. Bu, sonuçta kendi ülkesinden kaçmasına neden olacak bir dizi artan politik tasfiyeyi harekete geçirdi. 1984'te kocasıyla birlikte ülkeyi terk etmeye çalışırken tutuklanmasının ardından beş ay esir olarak geçirdi.
“Sosyalist bir gruba aittim ve aynı zamanda bir tür feministtim” diyen Nooryani "Humeyni rejimine göre, Etik olarak iyi bir Müslüman olmadığım için İran'a ayak uyduramıyordum." diyerek şöyle devam etti: “İran'da buna devam edemediğim için tekrar hapse girmekten korkuyordum, ayrılmaktan başka seçeneğim olmadığına karar verdim” dedi. “Ben pek çok kişiden biriyim ve şanslı olanlardan biriyim. Yoldaşlarımın çoğu, daha uzun ceza aldı veya idam edildi. Önce Türkiye, sonra Bulgaristan ve buradan Meksika'ya geçtim.Sonra Los Angeles'a geldim. Küçük kız kardeşim bölgeye önceden yerleşmiş ve göçmenlik dilekçeme yardım etti. Ancak halen İran için kalbim atıyor. Orta Doğu'da olanlar beni derinden endişelendiriyor. Bazen ne kadar kötü olursa olsun kendi ülkem orası diyorum." diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com